Archiv: !

6.A oslavila Den Země

Ač trochu opožděně, ale přeci. Chtěli jsme s naší třídou oslavit Den Země, protože jsme rádi, že jsme také její součástí. A naše oslava vedla jak jinak, do přírody. Pravda, žijeme tady na Severu, ale i my zde máme hodně zeleně a hezká místa. A tak jsme se vypravili na Benedikt. A věřte, že je to tady paráda. Počasí bylo takové všelijaké, ale trochu aprílového deštíku nám vůbec nevadilo.
Od školy jsme se snažili jít správným směrem podle buzoly. Cestou jsme pozorovali dopravu. No, některým řidičům bychom asi dali kyselý citrón, ale většina řidičů respektuje to, že jede kolem školy.
Cestou jsme také pozorovali stromy, keře a vůbec přírodu. Co ta příroda ale dokáže? Stromy krásně kvetou, tráva je pěkně zelená. Poznávali jsme stromy podle listů a jiné rostlinky. Nejvíc bylo pampelišek. Konečně, jsme tady. Jé. Tady je koupaliště. A na vodě se jen tak prohání labuť. A těch hřišť. Které si vybereme? Kluci mají jasno. Jdou hrát fotbal. A děvčata? Ta si kreslí do písku a zpívají si u toho. A hele. Jsou tady i stoly na tenis. Tak hurá, jdeme si zahrát. To nás to ale baví. A rychle pod stříšku domečku, protože se najednou moc rozpršelo. A je po dešti. Čas rychle plyne a my se musíme vrátit na ,,základnu“ , tedy do školy. Cestou zpět sbíráme listy ze stromů, protože si chceme vyrobit herbář. A ještě jedna hra u stromů ,,Škatulata“. Pak již nabíráme směr škola. Cestou zpět sídlištěm si všímáme vandalismu. Počmárané domy se nám fakt nelíbí. My takoví nikdy nebudeme.
A jsme tady, tedy u školy. Byl to pěkný den. Ani počasí nám nepokazilo dobrou náladu a tak tedy. Za rok zase na jiném místě v Mostě oslavíme Den Země.
Mgr. Erika Bednárová