Archiv: !

Tyhle Vánoce jsou pro nás ty poslední, ale nej…

V tomto roce 2014 máme poslední vaření a už vůbec poslední vánoční vaření s touhle bezva třídou 2A.

Tak nám ten školní rok pěkně utíká a my tu zase máme Vánoce. V tomto roce 2014 máme poslední vaření a už vůbec poslední vánoční vaření s touhle bezva třídou 2A. Letos jsme se jedním hlasem dohodli, že si v rámci přípravy pokrmů uděláme nejen společný  Štědrý den, ale dokonce nejkrásnější společný Štědrý den, na který budeme dlouho a dlouho vzpomínat.

Bylo třeba nakoupit maso na řízky, brambory, salám, vejce a další potraviny, které jsme potřebovali pro naše vaření.  A jakmile jsme měli všechny potraviny v kuchyni, dali jsme se do práce. Honem uvařit brambory a zeleninu, nakrájet salám a okurky, oloupat cibuli a udělat další a další potřebné činnosti. Nejvíce jsme se těšili na řízky, které nám svým smažením podráždily chuťové buňky. Nezapomněli jsme ani na polévku. Sice nebyla kapří, protože tu si dáme až na Štědrý večer doma, ale uvařili jsme silný kuřecí vývar se zeleninou a kapáním.

A teď už jen zbývalo slavnostně prostřít na stoly ubrusy, naaranžovat smrkové větvičky s ozdobami, přidat talíře a příbory a konečně zasednout ke společnému stolu, popřát si dobrou chuť a v klidu a pohodě jíst a poslouchat vánoční písně.

Dokonce se k nám přidal i pan Kalenský, který dával pozor, aby se Lukášek pořádně, ale pořádně nadlábl.

Na závěr jsme se s prskajícími  prskavkami rozloučili s rokem 2014.

Zaznamenaly:

Bezva kolektiv třídy 2A, třídní učitelka M. Kršková a asistentka G. Rejchartová.

P. S.

 

Vážně, ale vážně už nebrečíme, že nám tahle úžasná parta „dětiček“ v příštím roce odchází, fňu, fňu.