Archiv: !

Naše vaření dobře dopadlo

A móóóc jsme si pochutnaly.

Obléknout zástěrky, přichystat potraviny, umýt důkladně ruce a můžeme začít.

Žákyně 9. A a 9. B v hodinách pracovních činností se učily vařit zeleninovou polévku s kapáním a upéct dezert Margot. Nejdříve jsme se pustily do přípravy těsta na dezert, všechny připravené potraviny jsme smíchaly a těsto nalily na plech. Když se dezert pekl, začaly jsme vařit polévku. Máslo, zelenina, pepř, sůl, voda, k tomu kapání z vejce a mouky, na závěr petrželku a polévka byla hotova. Mezitím jsme vyndaly z trouby dezert, po vychladnutí jsme ho polily čokoládovou polevou a posypaly kokosem. Po dvou hodinách jsme měly uvařeno. Odměnou nám byla výborná polévka a dezert, který jsme si vylepšily šlehačkou.

 

 

Napsala a fotografovala: Mgr. Jana Hofferová