Archiv: !

Záložka do knihy spojuje školy

Tvořili jsme záložky pro žáky na Slovensku

 

Naše škola se zapojila do 7. ročníku česko-slovenského projektu na podporu čtenářské gramotnosti s názvem ZÁLOŽKA DO KNIHY SPOJUJE ŠKOLY. Do projektu se přihlásilo 239 českých a 744 slovenských škol. Nám byla vybrána jako partnerská škola Spojená škola-Špeciálna základná škola ve Spišské Nové Vsi. Cílem projektu je nejenom vytvořit pro žáky partnerské školy záložky do knih, ale navázat i kontakt mezi oběma školami.

 

Žáci téměř všech tříd a všech tří typů našich škol, tj. Speciální ZŠ, ZŠ a Praktické školy dvouleté, v průběhu října vytvářeli nejrůznějšími výtvarnými a rukodělnými technikami záložky do knih. Výsledek tvorby stojí za to - krásné, originální záložky. Všechny záložky byly odeslány na Slovensko. Neprodleně po doručení do partnerské školy jsme obdrželi e-mail, ze kterého uvádím následující:

 

Dobrý večer ,

 

chcem Vám veľmi pekne poďakovať za záložky. Naozaj ste veľmi tvoriví a šikovní. Odovzdajte pozdrav Vašim žiakom. Pošlem Vám ešte fotografie,ako sa naši žiaci potešili záložkám. Naše záložky sú už na ceste k Vám. Prajeme Vám veľa úspechov v ďalších projektoch a radosť z čítania. S pozdravom

 

Stašová Spojená škola, Spišská Nová Ves

 

 

 

Tímto patří velké poděkování všem pedagogům a také žákům, kteří tvorbou záložek reprezentovali naši školu v mezinárodním projektu.

 

Foto: Mgr. Dagmar Křížová

 

Text: Mgr. Erika Bednárová