Archiv: !

Projekt Náročné životní situace zakončen

Den dětí ve znamení branných dovedností

Na podiu v kinosále školy je připravena improvizovaná třída s paní učitelkou a žáky. Probíhá vyučovací hodina. Když tu náhle se zpoza katedry vyloupne maskovaný muž se střelnou zbraní v ruce. Střílí se! Terorista řve na učitelku i na žáky. I diváci si zacpávají uši díky hlučné zbrani a nepříjemnému hlasu teroristy. Scéna vypadá velmi hrozivě! Je to tady. Do třídy se dostala ozbrojená cizí osoba! Ohrožuje všechny kolem.

Ne, nebojte se. Jde jen o ukázku zajištění cizí osoby ve škole, kterou našim žákům předvedli členové Spolku historie ozbrojených složek zaštítěný firmou Zbraně a střelivo Ústí nad Labem s.r.o. Ti se brzy dostali na naši improvizovanou scénu a předvedli, jak ve skutečnosti probíhá zajištění podobné nežádoucí osoby.

Den dětí na naší škole začal vážně netradičně.

A pokračoval přednáškou a poučením, jak se zachovat v případě bezprostředního ohrožení života.

Členové Spolku historie ozbrojených složek byli také součástí druhé poloviny dětského dne, a to branného závodu, který probíhal v areálu školního pozemku. Žáci plnili během označené trasy úkoly na šesti stanovištích, včetně střílení ze zbraně na cíl. Samozřejmě pod vedením odborníků na slovo vzatých.

Žáci si ještě dlouho po akci vyprávěli své dojmy a zážitky z celého dne. Jejich nadšení potěšilo určitě kolegu Mgr. Balvína, který celý dětský den pro žáky zorganizoval. Ale nejen jeho. I praktikanty z pedagogické školy a asistenty naší školy, kteří se na branném závodě podíleli svou troškou do mlýna.

A o to vlastně šlo.

Zapsala Mgr. Lenka Brunnerová

Nafotila Mgr. Iva Horňáková