Archiv: !

Vánoční výlet PŠ2B do „Vánočního domu“

V páteční den 14. 12. 2018 jsme v 07.39 minut odjížděli z mosteckého nádraží do Karlových Varů.

 

V páteční den 14. 12. 2018 jsme v 07.39 minut odjížděli z mosteckého nádraží do Karlových Varů. Chtěli jsme poznat vánoční atmosféru Karlovarského kraje, ale navštívit také raritu západočeského kraje. Touto raritou, evropského charakteru, je „Vánoční dům“, který letos slaví 10 let od svého „narození“.

 

Najednou jsme se ocitli na zámku, kde jsme prožívali „vánoční pohádku“. Na nádvoří, ve sklepeních, na půdě,…všude samá zvířátka. Ať to byli sobi, lední či lesní medvědi, lišky, jeleni, ovečky (ty byly určitě živé),… Jenom těch různých medvědů, medvídků, medvíďat bylo k vidění na 10000. Nesmíme zapomenout na krásnou vánoční výzdobu skleněnými, paličkovanými, dřevěnými ozdobami,…prostě úžasné. Nádhera, která opravdu stála za brzké ranní vstávání. Naše „vánoční podívaná“ byla dlouhá přes dvě hodiny, ale vydrželi bychom krásu vnímat ještě další hodiny.

 

Dostali jsme však hlad. V útulné zámecké kavárně jsme posvačili a dali si horký čaj na zahřátí. Venku totiž pěkně mrzlo.

 

Městskou dopravou jsme se dopravili zpět na tržnici a odtud, už pěšky, se soustředili na krásy lázeňského města.

 

Víme, kde se koná letní filmový festival, proč ruský car navštívil Karlovy Vary, kde stojí socha T. G. Masaryka, kde se nacházejí léčivé lázeňské prameny, kde se pečou výborné karlovarské oplatky, kde teče řeka Teplá, která se vlévá do Ohře, kde jsou vánoční trhy,… Slyšeli jsme turisty hovořit německy, anglicky, rusky, … V Karlovarském kraji je ještě tolik zajímavostí a krás, které bychom chtěli poznat.  Snad se nám to v příštím roce podaří.

 

Krásné Vánoce přejí z „Vánočního domu“ žáci PŠ2B, paní asistentka a třídní učitelka.

Text a foto: Mgr. M. Kršková