Archiv: !

Školní projekt: Vítejte a ochutnávejte

Hodina „H“ školního projektu „Vítejte a ochutnávejte“

 

Na páteční uskutečnění školního projektu jsme se moc těšili. Jednak proto, že jsme měli vše nachystané a připravené a také, že jsme vždy „oprávněně“ pochváleni všemi zúčastněnými. „Naše skromnost je opravdu namístě“!

 

Na letošním projektu se pracovně spojily obě třídy naší střední školy. Jsou to třídy PŠ2A, PŠ2B, společně s asistentkami a třídními učitelkami obou tříd.

 

Při středečním vaření se žáci PŠ2A společně s asistentkou Lenkou a třídní učitelkou Jitkou soustředili na zadělání těsta a pečení houstiček, slaných větrníčků a přípravu jablečného pyré. Příprava jednotlivých těst se jim povedla a ani jablečné pyré ve výborné kvalitě, nezůstalo pozadu. Bylo vynikající!

 

Další den se žáci PŠ2B vrhli v kuchyňce také do práce. K rukám jim byla asistentka Gábina s třídní učitelkou Magdalenou. Společně „vyrobili“ šest pomazánek: vajíčkovou s kuskusem, mrkvovou, křenovou, bramborovou, kvasnicovou a pórkovou. K těmto pomazánkám přibylo i zmíněné jablečné pyré, které mělo vynikající chuť, vůni, barvu a podávalo se v hygienických kelímcích.

 

Ochutnávali nejen naši spolužáci z 1. a 2. stupně, učitelé, paní ředitelka se svými zástupkyněmi, ale i paní uklízečky. Víme, že všechno nemůže chutnat všem, ale i tentokrát se pochvalme.

 

 „Dycky výborné“!

 

 Žáci PŠ2A, PŠ2B, asistentky a třídní učitelky obou tříd

 

 

 

 

 

Text a foto: Mgr. M. Kršková