Archiv: !

Praktická škola přivítala dentální hygienistku

A dozvěděla se spoustu zajímavých informací

Ve čtvrtek jsme si užili zajímavou přednášku paní dentální hygienistky Jiřinky Mrázkové na téma Dentální hygiena.

Dozvěděli jsme se spoustu nových informací o našem chrupu a jak o něj pečovat. Prohlédli jsme si modely mléčného i dospělého chrupu, stavbu zubu a jak je usazen v dásních.

Prohlédli jsme si, jak vypadá zub napadený kazem v různých stádiích. Paní Jiřinka nám poutavou formou představila různé druhy kartáčků, zubních past a ústních vod a prozradila, jak si vybrat ty správné a jak je správně používat. Všichni jsme si vyzkoušeli správné čištění zubů vlastním kartáčkem, naučili jsme se krouživý pohyb a dostali jsme vysvětlení, proč je pro zdraví zubů důležitý.

Měli jsme možnost zeptat se paní hygienistky na vše, co nás zajímá a ještě jsme, na konec, dostali upomínkové předměty, doplňovačky, letáky společností, které vyrábějí pomůcky na dentální hygienu.

Všechny tyto informace byly v souladu s naší výukovou látkou z přírodopisu, rodinné výchovy i zdravotní výchovy, díky přednášce jsme si prohloubili naše vědomosti. Na závěr jsme my, žáci Pš1A, Pš2A a Pš2B, paní hygienistce poděkovali a zatleskali!

Jitka Bejšovcová