Archiv: !

Pizza de la a prska

Jedním hlasem zvítězila přípravy pizzy.

 

Již minulý týden jsme si připravili jídelníček na čtvrteční vaření. Jedním hlasem zvítězila přípravy pizzy. Na polévce jsme se shodli později a vyhrála pórková polévka s vajíčkem a štrúdl s jablky a ořechy.

 

Nejdůležitější na vaření je samozřejmě příprava. Každý z nás se do práce zapojil a na práci se těšil. Někdo loupal brambory na polévku, jiní loupali a strouhali jablíčka, další připravovali uzeninu, sýry, cibuli,…prostě jsme byli zaměstnáni úplně všichni. A ten, kdo zrovna práci skončil, umýval nádobí, utíral ho, prostě symfonické vaření, které nám ladilo. Na přípravě pizzy jsme pracovali ve dvojicích. Řídili  jsme se podle receptu.Vážili jsme mouku, lžící jsme odměřovali sůl, hrníčkem vodu do těsta,…Poslední kuchařskou kapkou bylo válení těsta a jeho zdobení uzeninou, sýrem, zeleninou. Výsledek byl tak ohromující, že jsme pizzu jedli, jedli, jedli, ale nesnědli. Čekala na nás ještě v pátek na svačinu.

 

Bohužel jsme časově nestihli upéct štrúdl, ale těsto s jablíčky na nás číhá v mrazáku. Na přípravu štrúdlu se už třeseme!

 

Tak se třeste na příští vaření vy všichni!!! I ty tam vzadu!

 

Pizzaři PŠ2B

 

 

 

Text a foto: Mgr. M. Kršková