Archiv: !

Školní projekt: Vítejte a ochutnávejte

PŠ1A připravuje jídelníček pro žáky speciální školy

 

Letos vedla rýže a těstoviny.

 

 

 

Již počtvrté jsem přichystala se svou třídou PŠ1A ochutnávku. Společně se žáky jsme nejdříve hledali na internetu oblíbené i netradiční suroviny a jejich využití v pokrmech. Nakonec jsme zvolili tradiční rýži a těstoviny v netradičních pokrmech. Vše jsme si nejdříve vyzkoušeli uvařit a ochutnat, taky jsme museli nanormovat pro 130 žáků, učitelů a asistentů suroviny a udělat seznam nákupu.

 

Letos jsem to pojala jako denní menu. Společně jsme navařili a napekli k snídani mléčnou rýži, k svačině domácí rohlíky s fazolovou paštikou, k obědu se podávaly teplé těstoviny s dušenými jablky, broskvemi a s ořechy, odpolední svačinka byly okurkové kanapky s domácí lučinou a k večeři rýžový salát s tuňákem.

 

Největším hitem byly rohlíky s fazolovou paštikou. A po mléčné rýži se taky jen zaprášilo. Na zapití jsme připravili bylinkové čaje, mátový a meduňkový.

 

Součástí projektu byly tradičně i soutěže, při kterých předvedli žáci nejen znalosti, ale též zručnost. Nejvíce zabodovalo louskání a mletí ořechů, prostírání stolu a skládání ubrousků.

 

Jsme rádi, že jsme v tak náročném projektu uspěli a že si všichni pochutnali a pobavili se.

 

Zvláštní poděkování patří asistentce Lence a žáku Martinovi z PŠ2A za přípravu rohlíků (byly to dvě hodiny práce v rozpálené kuchyňce, kde běžely obě trouby), asistentce Majdě  a Lence za pomoc se servírováním, asistentce Lence a Áje za fotografování, Bc. Jitce Bejšovcové za pomoc při přípravě soutěží a třídě 6. AS Mgr. Kamily Hodkové za pomoc s broskvemi. Mgr. Lenka Brunnerová dodala vlastní marmelády, ořechy a všechny pomůcky k servírování, za což jí patří veliké díky.

 

Napsala: Mgr. Ivana Týnecká, vedoucí projektu a žáci PŠ1A

 

Foto: Mgr. Ivana Týnecká, Mgr. Lenka Brunnerová, asistentky Lenka a "Ája"

VÍCE NA ZÁLOŽCE FOTOGALERIE