Archiv: !

30.3. - 3.4. 2020

PŠ2A

Moji milí žáci. Oslovuji vás a ne vaše rodiče, protože je jen na vás, jak se postavíte ke svému učení, jste středoškoláci a vy byste měli chtít být připraveni na závěrečné zkoušky ))))). Sleduji v TV pořad Učítelka a mohu vám ho jen doporučit a to jakýkoliv blok. V ČJ a MA probírají a opakují témata, která probíráme v hodinách. Doporučuji soustředit se na naše poslední téma v matematice a to byly peníze a placení. Vzpomeňte na naší společnou slovní úlohu, kdy jsme počítali náklady na domácnost, nákup potravin a drogistického zboží. Pokračujte v procvičování. Máte dost času, vyrobte si mince a bankovky všech nominálních hodnot ( nedoporučuji používat skutečné peníze, mohou být infikované, nebo po a během jejich používání striktně dodržovat nedotýkání se obličeje a důkladně si mýdlem a teplou vodou umýt ruce!!!). Určitě máte doma letáky marketů, pročtěte si je a k cenám výrobků přiřazujte bankovky a mince tak aby odpovídaly ceně výrobku. Využijte různé peníze. Např. máslo za 36 Kč mohu platit 20+10+1+5 nebo 10+10+10+2+2+2….atd., máš 100 Kč kolik ti prodavačka vrátí? Pro ČJ je důležité procvičování chápání čteného textu, využijte knihy, časopisy, letáky, příbalové letáky léků apod.

 

ROV - Plánované rodičovství, těhotenství a porod. Vysvětli pojmy, kdo a za jakých podmínek by měl být a je rodič, povinnosti rodiče, vznik a průběh těhotenství a fáze porodu. Odkaz https://cs.wikipedia.org/wiki/Těhotenství, https://www.maminka.cz/1-tyden-tehotenstvi, čtěte a pokuste si opakovat to co již víme.

 

PP – sledujte na youtube Kuchař bez čepice a opakujte si Zásady zdravé výživy a potravinovou pyramidu

 

RP – zkuste šít jednoduché stehy, sešít dva díly textilu

 

A co se týká EV – zpívejte si, poslouchejte hudbu, kterou máte rádi a malujte si ať máte dobrou náladu

 

Tak jsem vám napsala co bych ráda abyste si opakovali a přeji vám hezké dny, zdraví a dobrou náladu. Pokud budete cokoliv potřebovat, nebo vaši rodiče, máte na mě kontakty. E-mail je bejsovcovaj@seznam.cz

 

Mějte se hezky a opatrujete se