Archiv: !

30.3. - 3.4.2020

PŠ2B

 

Z RoV si zopakujte otázky č.1. a 2., což jsou Plánované rodičovství a Tělní soustavy, z PP si zopakujte otázky č.11, 12, což jsou Zásady zdravé výživy a Základní tepelné postupy. Z M si trénujte práci s kalkulátorem a to početní úkony dělení a násobení, denně 40 příkladů. Ze Zv si zopakujte a denně správně a pečlivě provádějte základní hygienické návyky. čtěte denně alespoň 10 minut nahlas, z časopisu si vystřihněte zajímavý článek či recept, nalepte na papír a 5x si ho přečtěte nahlas. přeji všem pevné zdraví.

 

ČJ 1 ROČNÍK + Anudari, Petr - Abeceda (doplňování chybějících písmenek, vymýšlení slov na dané písmenko. Lze použít tento odkaz https://www.onlinecviceni.cz/exc/list_topic_cj1.php - 2. ročník. Dále využít 1. ročník - cvičení slova, kde budou žáci doplňovat chybějící písmenko.  Dále prosím o čtení, a připravit si vypravování, co dělají doma a s čím pomáhají. 

 



 

ČJ 2. ROČNÍK opakování pádových otázek dle schopností žáků. Zkusit vždy dát do určitého pádu nějaké slovo. Také lze dělat to samé co 1. ročník, abeceda, doplňování chybějících slov. Prosím dále o čtení, a vypravování, co dělají žáci doma a s čím pomáhají. 

 

 

 

PŘÍRODOPIS 1. ročník rozlišování látek - pevné, plynné a kapalné. Dále také vyhledávat věci, z čeho jsou různé předměty vytvořené. Zda z dřeva, ze skla nebo z plastu, z kovu. 

 

 

 

2. ročník  - chráněná území - najít na internetu, jaké máme národní parky (4) a jaké jsou chráněná území (alespoň 4). také si zjistt, jak se máme v chráněných územích chovat. Lze se najít na internetu nějaké video.

 

 

 

OBČANSKÁ VÝCHOVA 

 

 

 

1.      ročník - státní symboly - namalovat vlajku ČR, a vyhledat, jaké jsou symboly ČR. Také zjistit, kde se můžeme setkat s vlajkou ČR. Shlédnout video na youtube. 

 

 

 

2. ročník - Lidská práva a povinnosti - co mohu a nemohu v dané situaci dělat. Na koho se obrátit  v případě pomoci. 

 

 

 

HV -1. i 2. ročník - poslechnout a naučit písničku jaro dělá pokusy. 

 

 

 

DV - poslechnout a reprodukovat pohádku o ČERVENÉ KARKULCE. 

 

 

 

VV - namalovat nějaký obrázek, kde bude znázorněno jaro.