Archiv: !

6.4. - 10.4. 2020

3.B

Milí žáci,

všichni budeme tento týden pokračovat v nácviku čtení, každý den a nahlas. Použijte třeba dětské časopisy. Pozor na háčky a čárky. V ČS si opakujte domácí zvířata a jejich mláďata. Na papírových hodinách ukažte rodičům 9:00 a 10:30.

třeťáci:

Procvičujeme psaní velkých písmen, které jsme se již naučili. A začneme trénovat velké L, velké D. Jaké znáte slova, která začínají na písmenka L a D? Rodiče vám nadiktují slova se slabikami bě, pě, vě. Zkuste sami vymyslet slova s těmito slabikami. V matematice procvičujeme sčítání a odčítání v oboru do dvaceti.  Připomínám procvičování násobilky dvou.  

NJ - v němčině si podle slovníčku opakujte pozdravy ( Guten Tag - Dobrý den, Auf  wiedersehen - na shledanou...)

druháci:

Opakujte si písmenka, která již znáte a k tomu si přidejte nová písmenka ž a f. Které slovo začíná na ž nebo f? Malé psací f není jednoduché, s nácvikem vám může pomoct tato stránka: 

https://bobyho-skola.cz/cesky-jazyk-1-trida/pisanka/pismeno-F/

V matematice procvičujte příklady do 10 ti.



Posílám opět inspiraci na učení s dětmi online:

www.rysava.websnadno.cz

www.matika.in

www.gramar.in



Sledujte také každý den na ČT2 pořad UčíTelka v 9:35 pro druháky, v 10:10 pro třetí ročník.



Už je duben, jaro je v plném proudu a až se všichni opět sejdeme, nebude už ve třídě zimní výzdoba ani vaše zimní výkresy, proto si doma namalujte pár veselých jarních obrázků a přineste je pak sebou, ať si třídu zase můžeme pěkně vyzdobit.

 

Vaše třídní učitelka Eva Drobná

 

Hudební výchova 3.B

 

Víte to? - Velikonoce – jejich původ a tradice. Na odpověď se zeptejte buď rodičů, nebo pokud máte možnost jít na internet, tak si odpověď vyhledejte

 

Zopakujte si velikonoční koledu, můžete též s pomocí Youtube – velikonoční písničky.

 

Přeji vám hezké Velikonoce. Šašková Lenka