Archiv: !

6.4. - 10.4. 2020

PŠ2A

 

Milí moji žáci a žákyňko. Čeká nás další týden nedocházky do školy. Prosím, věnujte se alespoň chvilku denně učení. Vřele doporučuji sledování TV Učítelka , probírali peníze – bankovky a mince a placení jimi, délkové míry a jejich převody, víte, že je třeba si toto učivo stále opakovat a procvičovat, jistě se budou věnovat objemovým jednotkám, to je učivo pro nás velmi důležité. Dále doporučuji, pokud máte přístup na internet, www.ctedu.cz , lze si otevřít témata, která vás zajímají.

 

Nyní k jednotlivým předmětům:

 

ČJ – přídavná jména – vyhledávejte v textu, vzpomeňte – vyjadřují vlastnosti osob, zvířat, věcí a jevů-tedy ptáme se jaký, který, čí. Rozvíjí podstatná jména. Zadejte si do vyhledávače https://edu.ceskatelevize.cz/shoda-prisudku-s-podmetem a zopakujte si podmět a přísudek tedy pod. jm. v 1. pádu(kdo, co?) a sloveso, které se k němu vztahuje ( Adam maluje….)

 

Vyhledejte básničku s jarní tématikou, přečtěte si ji a zkuste přednést.

 

MA – v tuto dobu jsme se měli učit co je platební karta, zadejte si https://cs.wikipedia.org/wiki/Platební_karta, přečtěte si text. Měl by vám být jasný význam pojmů banka, měna, účet, výpis z účtu, zůstatek na účtu, kreditní transakce….. poproste rodiče ať vám kartu ukáží a vysvětlí, jak se s ní zachází.

 

ROV – domácnost – zopakujte si typy přístrojů a elektrospotřebičů využívaných v domácnosti a jejich ovládání a údržbu.

 

Pračka – programy praní, třídění prádla, druhy prášků a gelů na praní a péči o pračku

 

Sušička – její využití

 

Vysavač – jeho ovládání a použití různých kartáčů podle povrchů

 

Žehlička – programy dle druhů prádla, textilu

 

Chladnička a mraznička – rozdíl mezi nimi, ukládání potravin dle druhů, péče o lednici

 

Kuchyňský robot – jeho používání – nač je která metla, mlýnky, struhadla ( jednotlivé nástavce)

 

PP – základní postupy tepelné úpravy pokrmů – vaření, dušení, pečení, smažení a jejich charakteristika, základní rozdíly

 

EV – vyrábějte dekorace na Velikonoce, vyzdobte si pokoj a zpívejte si

 

RP – vypěstujte si osení. Do nádoby nasypte substrát(zeminu), vysejte malou vrstvičku semen – obilí, čočku, řeřicha- lehce zasypejte malou vrstvou zeminy a navlhčete, můžete vložit do igelitového sáčku a dejte na okno. Nezapomínejte zalévat a sledovat jak semena klíčí. Vzrostlé osení ozdobte kraslicemi, dělali jsme je na různé způsoby.

 

Přeji vám hezké dny a opatrujte se. Vaše Jitka

Zdravověda - si zopakujte IZS ( integrovaný záchranný systém)

 

Německý jazyk - opakujeme učivo z minulého týdne a přidáme si názvy dnů v týdnu, měsíce a roční obdobích.  Klidně si můžeme poslechnout písně od německé skupiny Ramstein.

 

 

 

Informatika - chatujeme, vyhledáváme na internetu, co nás zajímá (třeba herní novinky).

 

 

 

 

 

Naše motto je:" I když chybí školička, k učení nám stačí chvilička!"