Archiv: !

18.5. - 22.5. 2020

PŠ2A

Milí moji žáci. Mám pro vás úkoly na nastávající týden. Ti z vás, kterým není umožněno přijít do školy a připravit se na závěrečné zkoušky, obdrželi složku studijního materiálu. Prosím, věnujte pozornost zvláště předmětům, ze kterých budete zkoušku skládat. Teorii z předmětů rodinná výchova, příprava pokrmů a ruční práce máte v sešitech a vypracovaných materiálech. Svoji pozornost věnujte správným termínům, nezaměňujte názvy, vyjadřujte se přesně. Doporučuji osvojené učivo vyprávět někomu z rodiny abyste si vyzkoušeli, jaké to je, mluvit před cizími lidmi. Pokud se pečlivě připravíte, bude vám při skutečné zkoušce dobře a odvedete dobrou práci.

M – opakujte učivo důležité pro fungování v běžném životě. To znamená opakujte si nominální hodnoty bankovek a mincí, trénujte placení nákupů a kontrolu vrácených peněz, vypracujte si seznam nákupu potravin, drogerie, oblečení, udělejte si rozpočet, připravte si obnos peněz, vyzkoušejte si vrácení peněz na různé hodnoty. Např. kolik peněz vám vrátí prodavačka pokud mát nákup za 346 Kč a budete platit 400, 500, 1000, 350 ti korunami a podobně popřípadě jaké mince na vrácení může prodavačka použít. Pokud úkol zaznamenáte do sešitu, ráda ohodnotím. Trénujte používání kalkulačky. Nadále zkoušejte odměřovat tekutiny a vážit sypké suroviny podle receptů https://www.recepty.cz .

ČJ – nadále trénujte hlasité i tiché čtení, byla bych ráda, kdybyste dočetli Zahradníkův rok. Trénujte vyhledávání podmětu a přísudku v textu, je to důležité pro chápání sdělované informace, kdo co a co dělá? Sloh – napište charakteristiku svého spolužáka tak, abychom poznali o koho jde, koho jste si vybrali.

ROV – opakujte si pohlavně přenosné nemoci, jejich projevy, způsob nákazy a jejich prevenci. Použijte odkaz https://pohlavne-prenosne-nemoci.zdrave.cz/

RP – ovládání pračky – rozdělte prádlo dle materiálu a barvy a přiřaďte k odpovídajícímu programu. Petruška požádá maminku o konzultaci a předvedení a následnou kontrolu, ostatní samozřejmě také. Nikdo nezapíná pračku bez dozoru!!! www.chytre-bydleni.cz/zasady-spravneho-prani-pradla-nejsou-zadna-veda.-staci-si-zapamatovat-par-pravidel

PP – je období dostatku různých druhů zeleniny a ovoce, zkuste připravit jeden salát z oblíbené zeleniny, jeden z ovoce. Nezapomeňte dochutit, použijte bylinky, med, balsamikový ocet apod. Sepište mi suroviny a dochucovadla, kdo má možnost dílo vyfotí a pošle )))).

Pokuste se vymyslet chutnou pomazánku jejíž základem je tvaroh. Co do ní přidáte aby byla výrazná.

https://www.toprecepty.cz/kategorie/24-salaty/

Petruška trénuje sebeobsluhu, jemnou a hrubou motoriku, procvičuje tělíčko, používání škrabky a stříhání papíru a textilu.

Pro Adama jednu specialitu v rámci estetické výchovy: Adámku, rád a hezky kreslíš, zkus vytvořit krátký komiks s vtipnou zápletkou, včetně bublin na slova co říkají jednotlivé postavy. Rádi bychom se všichni zasmáli, třeba co tě rozesmálo ještě ve škole nebo při práci na zahradě či výletu.  Dílo mi pošli ofocené nebo osobně do školy.

Všem vám přejeme pevné zdraví a radost. Vaše třídní učitelka a asistentka

 

Německý jazyk – opakujeme si dny v týdnu, názvy měsíců, roční období, přidáme jednotlivé členy rodiny i z jejich osobními jmény. Např- Otec se jmenuje Karel – samozřejmě německy.

 

Názvy barev a tvoříme jednoduché otázky. Kdo je to? Kde to je? Jak se jmenuje?

Informatika – vytvoříme si dokument WORD a napíšeme do něj členy rodiny. Nadále si zkušíme pracovat s překladačem – Translátor.