Archiv: !

1.6. - 5.6. 2020

PŠ2A

Milí moji žáci, dnes je Mezinárodní den dětí. Vím, že jste již dospělí, ale vždy budete dětmi svých rodičů, tak si ten den užijte a buďte veselí a šťastní. 

Přestože je červen a tedy poslední měsíc tohoto školního, komplikovaného roku, zaměstnávejte svoji hlavu – vědomosti a ruce a tělo – dovednosti. Procvičujte se v sebeobsluze – oblékejte se, obouvejte, zavazujte tkaničky, pomáhejte v kuchyni a při úklidu, o své věci se starejte sami, skládejte oblečení, připravte pro sebe a rodiče svačinu nebo snídani. Čtěte knihy, časopisy a vyprávějte si o tom, co jste přečetli. Ptejte se na to, čemu nerozumíte. Choďte do přírody a sportujte!

M – posaďte se k PC, využijte odkaz https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/159823  a procvičujte sčítání a odčítání zábavnou formou a násobilku, odkaz https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/15252  . Stále opakujte jednotky objemu a váhy. Odměřujte suroviny podle předpisů na pokrmy. Zkuste změřit zařízení bytu nebo pokojíku, stůl, polici, postel, židli.

ČJ – odkaz https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/17159  , pokud můžete vytiskněte si úkol a zpracujte podle návodu, pokud ne, zadané úkoly vypište na papír nebo do sešitu – vypsat slova, která nepatří do textu a namalujte obrázky.  Procvičujte psaní i/y, velkých písmen, u/ú/ů ve slovech https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/156853  , opět opište a doplňte.

Petruška a Adámek se procvičují v poznávání mincí a bankovek české měny a zkusí přiřadit obnos ke zboží se shodnou hodnotou. Peťka opisuje písmena a číslice, trénuje ruce.

PP – všichni si opakujeme druhy mas, názvy přiřazujeme ke zvířatům, ze kterých maso je a určují co se z daného masa připravuje za pokrmy. Pokud půjde maminka do masny, jděte s ní ať vidíte, jak masa vypadají. Vypište jednotlivé druhy a ke každému napište typický pokrm – hovězí = svíčková…apod.

ROV – opakujeme péči o textil : praní, žehlení, skládání prádla. Třídění prádla před praním. Použití prášků nebo gelů na praní a aviváží, prostředky na skvrny.

RP – všichni procvičují navlékání jehly a šití základních stehů https://blog.mamtex.cz/druhy-stehu/ , https://www.rucniprace.cz/vysivaci-stehy-1.php 

Chlapci, kteří se připravují na závěrečné zkoušky z domova, stále pokračují v nácviku učiva podle připravených materiálů

Přeji vám hezké dny a opatrujte se vaše asistentka Lenka Kačírková a učitelka Jitka Bejšovcová

Německý jazyk -  zopakujeme si slovíčka oblečení a i názvy spodního prádla.

Informatika – Zopakujeme si přihlášení do systému školy. V dokumentu Word napíšeme říkanku „Pec nám spadla:“

Mějte se hezky. Mgr. Balvín

Zopakujte si :  Zdraví - najdi na internetu čt1- iVysílání - do vyhledávače zadej Zdraví a prevence a pak si pusť: 1. Hlídej si své zdraví