Archiv: !

8.6. - 12.6. 2020

6.AS

Dobrý den školáci a školačky. 

Zase se hlásím a přináším nové úkoly. Tento týden oblečeme skafandry, nastartujeme raketu a poletíme do vesmíru. 

https://specmo-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/prosza_specmo_cz/EoHI595SAH1DlSWZtOZwHVQBCkDK3ON3Q-tYLZusASgJcA?e=8CnXCT 

Než se vypravíme na dalekou vesmírnou cestu, měl by si kosmonaut vyzkoušet, jak se bude pohybovat v kosmickém prostoru. Kosmonaut si doma/venku najde bezpečné prostorné místo a zavře oči. Instruktor výcviku (rodič) dává kosmonautovi pokyny – levou nohou krok vpřed, pravou nohou krok dopředu, levou nohou krok vzad, dva kroky vpřed apod. Pokud kosmonaut zvládá pokyny “pro nohy”, může instruktor zapojit k pohybu i ruce – při chůzi vpřed předpažit, při chůzi vzad vzpažit apod. Fantazii se meze nekladou. Velkou zábavou může být výměna rolí – kosmonaut (rodič) a instruktor výcviku (dítě). Pro děti je důležité, aby se učily zadávat pokyny, nejenom je plnit. Ne všechny děti zvládnou, přizpůsobte proto jejich schopnostem a procvičte alespoň levou a pravou stranu, vpřed a vzad. 

S jídlem je to v raketoplánu trochu jiné. Podívej se, co budeme jíst, protože maminka nám vařit nemůže. https://www.google.com/search?q=jidlo+pro+astronauty&rlz=1C1GCEU_csCZ823CZ823&sxsrf=ALeKk03fPlxGVpULMbGClhIkgMFUJd3n8w:1591255669812&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjUrMin0efpAhUFwKQKHc3aA_MQ_AUoAXoECAsQAw&biw=1024&bih=576  

Možná také objevíme nové místo, kde ještě nikdy nikdo nebyl. V tom případě budeme potřebovat vlajku naší ČR (č. 1). To pro označení, že jsme tam byli první. Vybarvi ji, vystřihni a nalep na špejli, aby se dala případně zapíchnout. 

Tvoje raketa se ukrývá pod č. 2. Vybarvi si ji a můžeme vyrazit. Jsme připraveni? Vydejme se tedy na cestu kolem všech planet, Slunce, podíváme se na Měsíc a možná potkáme i nějakého mimozemšťana. Nepoletíme však sami, vesmír nám pomůže poznat Paxi. 

https://www.youtube.com/watch?v=BuCHbTphqtU  

Youtube vám nabídne i další díly, které můžete zhlédnout. 

 3, 2, 1…START.  

Povyprávějte si s dětmi o sluneční soustavě, Slunci, Měsíci. 

Pokuste se vyrobit tuto pomůcku  https://cz.pinterest.com/pin/404268504053948485/   Pod č. 3 se skrývá převážná část pracovních materiálů ze zastávky na neznámé planetě. 

A co ten náš skřítek Nezbedníček? Pořád lumpačí. Tentokrát se rozhodl počítat a podívejte č. 4, skoro vše měl správně! Pouze jednu chybičku udělal. Najdete ji?

To je ode mne vše…

Nezapomeňte, že se nám blíží oficiální prázdniny a s ním i vysvědčení. Stále jsou tací, kteří mi nedodali ani jeden vyhotovený pracovní list. Učiňte tak prosím tento týden. S pozdravem p. uč. Žaneta Prošková.