Archiv:

Školní projekt v rámci OP JAK

Návštěva planetária

Žáci 7.B. a někteří žáci 6.B měli jedinečnou příležitost navštívit planetárium v mostecké knihovně a prozkoumat tajemství naší Sluneční soustavy. Promítání na téma “Výlet po sluneční soustavě” nabídlo fascinující pohled na planety, hvězdná seskupení a aktuální události.

Část promítání byla věnována pozorování planet, které jsou viditelné pouhým okem. Žáci se dozvěděli o souhvězdích, jako jsou Malá a Velká medvědice, orientaci k Polárce a dalších zajímavostech. Druhá část programu byla věnována naší Sluneční soustavě. Pomocí simulačního programu se žáci přenesli k planetám a objevili jejich tajemství. Každá planeta byla podrobně popsána. Například Mars, kde se nedávno uskutečnilo přistání, nebo Jupiter a Saturn, kde byly objeveny diamanty.

Žáci odcházeli z planetária s novými znalostmi o naší Sluneční soustavě. Tento výlet nám pomohl alespoň částečně pochopit krásu a složitost vesmíru. Celý program byl interaktivní a přizpůsobený znalostem a vědomostem žáků. Planetárium Most tak nabídlo nezapomenutelný výlet do tajů vesmíru.

Mgr. Eva Drobná