Archiv: !

Recyklohraní - získali jsme další body

Žáci 8. A i 9. C splnili další úkol v projektu RECYKLOHRANÍ a získali pro naši školu 50 bodů. Naše škola zatím získala 575 bodů.


Ukázky literárních dílek našich žáků napsaná na téma: „Kam s ním? aneb Jak to bylo u nás doma.“

AUTOMATICKÁ PRAČKA

Je to už 10 let, co mě vyrobili v továrně jako automatickou pračku. Byla jsem krásná, moderní a moc jsem se líbila každé rodině, co mě zahlédla. Nakonec přišla rodina – maminka, tatínek a jejich dvě děti. Byli to velmi milí lidé ani neváhali a hned si mě zakoupili. Za dva dny už mě měli doma. Hned si mě vyzkoušeli, jestli mi všechno funguje. Všechno jsem měla v pořádku, tak hned vyprali dvě várky prádla. Já jsem byla spokojená, že jsem u tak skvělé rodiny. Najednou přišlo ošklivé období. Přestala jsem ždímat prádlo, začala jsem dělat takové divné zvuky, tak se rodina rozhodla odvézt mě do opravny, aby mě opravili a abych mohla zase sloužit dalších 10 let rodině. Tam jim bohužel řekli špatnou zprávu, že se s tím nedá nic dělat, že nejdu opravit. Rodině to bylo moc líto. Tatínek mě naložil a odvezl do Sběrného dvora. Za všechnu práci mi poděkovali a řekli, že jsem byla jediná pračka, co jim těch krásných 10 let sloužila. Rodina odjela a už jsem je nespatřila. Nakonec mě celou rozebrali na součástky a to byl můj konec…

Autor: Karolína Trlicová, 9. C


MYČKA NÁDOBÍ

Já jsem myčka na nádobí. Umývala jsem většinou hrníčky a talíře. Stalo se mi jednou v pátek, že jsem přestala sloužit. Tak mě paní domu naložila do auta a odvezla mě k panu doktorovi. Pan doktor se na mě podíval a řekl, že už se se mnou nedá nic dělat. A tak paní domácí mě odvezla do Sběrného dvora.

Autor: J. Naxer, 8. A