OVOCE DO ŠKOL
Základním cílem projektu je přispět k trvalému zvýšení spotřeby ovoce a zeleniny, vytvořit stravovací návyk ve výživě dětí, bojovat proti epidemii dětské obezity a zvrátit klesající spotřebu ovoce a zeleniny.Žáci 3. A dostali v českém jazyce za úkol vymyslet a napsat báseň, která bude o zdravé výživě. Byla jsem velmi mile překvapena, když druhý den se žáci chlubili krásnými básněmi, které s nimi vymýšleli jejich rodiče. Ve výtvarné výchově potom žáci vytvořili obrázky, které spolu s básněmi zdobí nástěnku ve vestibulu školy.
Napsala a foto: Mgr. Jana Hofferová
Jak účelně využít starý papír, ví žáci z 5.BS. V rámci probíhajícího projektu Ovoce do škol žáci vytvořili velkou mísu plnou ovoce. Stačil jim k tomu právě jen starý papír a ruce, které ho zmačkají. Také trochu barviček a především chuť do práce. Ovoce pak vystavili ve vestibulu školy, pro potěchu oka ostatním spolužákům.
Žáci 5.BS se chopili příležitosti a využili kombinace dodaného ovoce (zeleniny) v rámci projektu Ovoce do škol. Ona kombinace byla mrkvička + jablíčko. A to se nedá jinak využít, než si udělat dobrý salát. V kuchyňce šla práce všem od ruky. Odměna byla opravdu sladká a navíc plná vitamínů.
Mgr. Žaneta Prošková
Ovoce, které dostáváme do škol, nejen jíme, protože je zdravé, ale využíváme je také k výuce. Během vyučovacích hodin předmětu člověk a jeho svět a věcného učení si povídáme, co je zdravé, jak můžeme ovoce a zeleninu využít při přípravě pokrmů. Tentokrát jsme povídání zakončili výrobou džusu z pomerančů. Byl moc dobrý.
Mgr. Marie Chabrová