Archiv: !

Zdobení břízek

Také v letošním roce uspořádalo SVČ Most ve spolupráci s městem Most a školami a školkami z celého mosteckého okresu tradiční zdobení velikonočních břízek na 1. náměstí v Mostě. Akce se zúčastnili mostecké i litvínovské základní a mateřské školy. Každá ze zúčastněných škol si ozdobila tu svou velikonoční břízku. Velikonoční břízky jistě přispějí k vytvoření jarní velikonoční nálady .
Dne 3. 4. 2007 jsme se zúčastnili, na 1. náměstí v Mostě, akce Zdobení velikonoční břízky, pořádané DDM Most. Žáci naší školy vyrobili na břízku různé velikonoční ozdoby, hlavně z keramiky a plastu, aby vydržely nápor deště a větru, které se kolemjdoucím velice líbili.
Děti měly možnost si každý svůj výrobek na břízku zavěsit a naaranžovat. Výsledkem našeho snažení byla břízka plná pestrých motýlů, kraslic a květin. I když jsme se neumístili na předních místech, naše břízka se nám velice líbila a měli jsme z ní velkou radost.
Zdobení břízek se zúčastnili žáci z 8. ročníků ZŠ praktické a studenti Praktické školy s paní asistentkou. I jim patří velký dík za to, že se zhostili tohoto úkolu a reprezentovali naši školu.
Ve výstavkách i v další prezentaci naší školy budeme i nadále pokračovat a věříme, že pokud bude příští rok opět vyhlášeno zdobení břízek na náměstí, tak se ho určitě opět zúčastníme a snad se i umístíme. Ale všichni víme, že není důležité vyhrát ale zúčastnit se a udělat radost ostatním. A o to nám jde především.