Archiv: !

Zpracováváme úrodu po prázdninách.

Dýně a cukety, které se urodily na školní zahradě během hlavních prázdnin, jsme zpracovali v předmětu Pracovní činnosti.

Na konci loňského školního roku před hlavními prázdninami, jsme se žáky a žákyněmi 6. a 8. ročníků v rámci pracovních činností, zasadili na školním pozemku semena dýní a cuket. V prvním školním týdnu letošního školního roku, jsme opět s těmito žákyněmi a žáky (tentokrát již ze 7. a 9. ročníku) sklízeli úrodu. A doopravdy bylo co sklízet (viz přiložené fotografie).

Se žáky jsme v rámci pracovních činností vypěstované cukety ve školní kuchyňce dne 14. 9. Zpracovali. Jako hlavní chod jsme zapekly cukety s brambory a smetanou a strouhaným sýrem. Tento hlavní chod se nám doopravdy povedl. Brambory s cuketami byly křupavé a dobré. Jako zákusek jsme upekli litou buchtu opět z cukety, politou čokoládovou polevou. I buchta se povedla a byla nadýchaná a chutná.

Chlapci se do vaření a pečení pustili s vervou a práce jim šla od ruky. Bylo vidět, že s přípravou pokrmů mají již určité zkušenosti a není jim cizí. I následný úklid zvládli dobře a patří jim za to pochvala. Odměnou jim byl vlastně vytvořený chutný oběd o dvou chodech, který si náležitě vychutnali. Vaření a pečení se jim líbilo a již se připravujeme společně na další.

Dívky společně s paní učitelkou Průšovou ze sklizených dýní a ozdobných trav vytvořily příjemné zátiší, kterým si vyzdobily třídu (viz přiložená fotografie).

Další sklizené dýně bychom chtěli společně opět v rámci pracovních činností použít na nadcházející helloween. Ozdobili bychom s nimi nejen třídu, ale i vstupní halu školy. Snad se nám tato strašidýlka povedou a budou se líbit.

Žáci žákyně se při těchto činnostech opět naučili něco nového a příjemně se bavili.

Napsala a nafotila Alena Niklová 9. A