Archiv: !

Třikrát měř a jednou řež…

PŠ2A a 9. třídy společně na Pč.

Daným poučením jsme se řídili, když nám paní učitelka Šašková, v rámci Pracovních činností, rozdala dřevěné laťky, tužky, pravítka a přidala důležité informace o bezpečnosti při práci se dřevem a pracovními nástroji. Vysvětlila, co vlastně bude naším úkolem. Tedy úkolem žáků 2A Praktické školy a „deváťáků“.

S „deváťáky“ jsme vytvořili, tzv. pracovní dvojice a pustili se do výroby. Nejdříve jsme naměřili na laťku dané centimetry a začali řezat. Práce nám šla pěkně od ruky. Stihli jsme správně změřit, přesně řezat a vyřezat, zabrousit pilníkem, slepit k sobě a už bylo hotovo. K práci jsme používali i svěrák, do kterého jsme upevnili laťky, abychom je přesně a hlavně rovně uřízli. Výsledným výrobkem byl plátový rámeček, který se nám povedl a bude se hodit třeba jako dárek k Mezinárodnímu dni žen.

Při práci nám pomáhala nejen paní učitelka Šašková, ale také naše třídní učitelka Kršková. Té jsme při práci upilovali, OMYLEM, nehet nebo prst??? Děkujeme také „deváťákům“, kteří měli s námi trpělivost a pomáhali nám. Už teď se těšíme na další spolupráci ve školních dílnách.

 

Žáci 2A Praktické školy, šikovní „deváťáci“ a paní učitelky Šašková a Kršková.