Archiv: !

Celosvětový den porozumění autismu

Den otevřených dveří

Dne 2. dubna proběhl na naší škole Den otevřených dveří, který se konal v rámci Mezinárodního dne porozumění autismu. Tento den vyhlásila OSN v roce 2007 právě na podporu lidí s autismem. Proto, že nám není život lidí s PAS lhostejný, připojili jsme se touto akcí k celosvětové kampani „Rozsviťte se modře“. S tímto dnem je spojena modrá barva, která symbolizuje schopnost porozumění a komunikace. Abychom vyjádřili sounáležitost s lidmi s autismem, oblékli jsme se do modré barvy nebo jsme si připnuli modrou stužku.

PROČ je důležité o autismu mluvit? Je to závažné postižení, se kterým se narodí každé 80. dítě. V České republice žije na 100 000 osob s různou mírou a formou autismu. A proto nás těší, že se naše pozvánky a letáčky dostaly do různých koutů Ústeckého kraje. Přijeli odborníci a rodiče nejen z Mostecka, ale také z lounského, teplického, litoměřického a ústeckého okresu.

Podle pozitivních ohlasů byla naše akce velmi úspěšná a věříme, že budeme v podobných aktivitách pokračovat. Zvláštní poděkování patří paní učitelkám a našim žákům, kteří předvedli, jak jsou všichni úžasní!

 

Napsala Mgr. Lenka Jelínková, fotografovala Mgr. Hana Slapničková (ředitelka školy)