Kdo nic nezkusí, taky nic nezkazí.
Tento týden jsme se ve třídě rozhodli, že naše vaření obohatíme něčím jako VIP pečením.
Na dobré kuřecí polévce se zeleninou, vaječným kapáním a petrželkovou ozdobou polévky, jsme se dohodli ihned. Neměli jsme problémy ani s výběrem hlavního menu, tedy hlavního jídla. Tím se staly dukátové buchtičky se šodó. Místo mléka, nám teklo po bradě výtečné šodó. Potom jsme objevili recept, který se údajně dědí z jednoho pokolení na druhé. Tím byly zelné buchty. No a rozhodnutí bylo na světě. Jako správní domácí kuchtíci jsme navážili mouku, cukr, máslo, připravili kvásek a těsto jsme dokrmili dalšími ingrediencemi. Těsto nám krásně vykynulo a my jsme do náplně buchet nepoužily tvaroh, mák ani povidla, ale obyčejné bílé zelí. Samozřejmě, že jsme zelí musely udusit, přisladit a dochutit skořicí a špetkou soli. Výsledek byl však úžasný! Opravdu byl, protože se po buchtách jen a jen zaprášilo.
Paní učitelky, které chodily v poledne okolo naší cvičné kuchyňky, nám chtěly přinést jídlonosiče, protože si myslely, že dnes vaříme a pečeme jen a jen pro ně. Když nic nedostaly, popřály nám aspoň dobrou chuť a škodolibě nám doporučily, abychom příště také něco připálili. Toto přání jim však příští týden nesplníme, protože máme , ha ha ha, podzimní prázdniny a nevaříme! Tak možná někdy příště.
Kuchařští šikulkové PŠ2A se svým přísným dozorem, třídní učitelkou Krškovou M.