Archiv: !

Podkrušnohorský zoopark v Chomutově

Rozhodli jsme se, že si uděláme celodenní výlet a zároveň tak oslavíme Den dětí. Jako nejlepší varianta se nám jevila návštěva chomutovského zooparku.

Sraz byl ráno na vlakovém nádraží v Mostě. Už jen jízda vlakem byla pro některé žáky premiérou. A co teprve průjezd podzemními chodbami pod nádražím, které slouží též k přepravě vozíčkářů na nástupiště.

Cesta proběhla bez problémů, měli jsme několik hodin na to, abychom si prošli téměř celý zoopark. Viděli jsme spoustu roztomilých, na jaře narozených mláďat, např. malé oslíky, ovečky, 2 mláďata medvídka mývala. Velmi jsme se pobavili při krmení tuleňů. Nejvíce jsme se však těšili na projížďku Safari expresem, který nás vyvezl za brány zooparku, kde se na velkých prostranstvích volně pasou jeleni, srnky, mufloni, buvoli, pratuři a další zvířata, která ve volné přírodě nemáte šanci spatřit. Tato zvířata jsou však na projížďky turistů zvyklá a přišla si pro kus rohlíku téměř až k nám. To byl opravdu nevšední zážitek.

Po projížďce jsme zašli na lehký oběd do restaurace Tajga a vydali jsme se pomalu na cestu zpět. Cestou k nádraží jsme si ještě koupili výbornou zmrzlinu. A to byla sladká tečka za naším výletem. Na nádraží v Mostě na nás čekali rodiče a my se příjemně unavení rozjeli do svých domovů.

Další dny jsme si ve třídě ukazovali obrázky se zvířaty, která jsme v zooparku viděli, ti šikovnější si je zkusili i namalovat.

Určitě se ještě někdy do Chomutova za zvířátky vydáme.

 

 

Třída 10.BS, Mgr. Lenka Frolíková