Jablka, jablka a zase jablka ve 4.A
Podzim = sklizeň ovoce a zeleniny.
Na školní zahradě se urodily jablka a tak jsme šťavnatého ovoce využili a upekli jsme si v rámci hodin pracovních činností jablečný závin. Než jsme si na něm mohli pochutnat, čekala nás pěkná práce. Nejprve jsme z jablek oškrabali slupku, pak jsme je vykrájeli a nastrouhali. Pak přišlo na řadu těsto. Závin jsme upekli z listového těsta, které jsme rozváleli, posypali strouhankou, jablíčky, cukrem a voňavou skořicí. Vše jsme opatrně zabalili, potřeli vajíčkem a přendali na plech. Potom jsme pozorovali, jak se těsto v troubě nafukuje, a těšili se, až jablečný závin ochutnáme. Žáci 4. A.
Foto a text: Mgr. Martina Čáková