Vítejte a ochutnávejte
25. 10. 2019 jsme my, PŠ1A a PŠ2A, připravili školní projekt pro třídy základní školy.
Recepty na pokrmy jsme vybírali tematicky se zaměřením na zpracování typických českých podzimních surovin. Sestavili jsme denní menu v tomto duchu. Snídani tvořily lívanečky z těsta z ovesných vloček a jablíček dochucených hruškovými, švestkovými či jablečnými povidly, nápoj byl čaj z rýmovníku s medem. K obědu jsme nabídli spolužákům krémovou polévku z kořenové zeleniny a dýně s krutonky a nákyp z hlávkového zelí a uzeného masa. Večeři tvořil svěží salát Coleslaw s domácí bagetkou. Jako nápoj byly nabídnuty mátová a meduňková limonáda. Paní asistentka návštěvníkům vyprávěla o surovinách, o jejich zpracování a o postupech přípravy jednotlivých pokrmů. Ostatní zatím připravili pohoštění pro následující třídu nebo myli nádobí. Celý projekt proběhl dle harmonogramu a vzhledem k ohlasu i ke spokojenosti všech zúčastněných.
Mgr. Jitka Bejšovcová