Archiv: !

11.5. - 15.5. 2020

PŠ2A

Zdravím celou PŠ2A a doufám, že jste i přestože jsem vás neupozornila, popřáli v neděli svým maminkám k jejich svátku! Na další týden jsem chtěla požádat abyste pokračovali v procvičování učiva a nezaháleli zcela u televizorů, počítačů a mobilů. Víte, že to kazí oči)))).

M – procvičte si násobilku zábavnou formou https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/16402 , vyluštěte tajenku, otevřete si odkaz a pokuste se vyplnit test https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/26942 , procvičíte si převody a hned si můžete zkontrolovat zda jste počítali dobře, použijte kalkulačku pokud se vám bude počítat lépe. Petruška procvičuje číselnou řadu do 20 ti, přičítá a odečítá a pokusí se opisovat číslice.

ČJ – stále čtěte, stačí časopisy, letáky potichu i nahlas a pokuste si přečtený text převyprávět. Opište libovolné souvětí(stačí 4 řádky), barevně podtrhejte podstatná jména, přídavná jména a slovesa. Hlídejte si psaní velkých písmen a interpunkci = čárky ve větách a znaménka na konci vět. Najděte si odkaz https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/134369 a zopakujte a zkontrolujte správnost řešení.

PP – připravte pomazánku např. vajíčkovou, rybičkovou, drožďovou, připravte odpolední svačinu pro rodinu, nezapomeňte přidat zeleninu. Zopakujte si druhy sýrů a jejich použití. Peťka trénuje ruce, čistí zeleninu a snaží se ji krájet, může pomáhat mamince s nádobím….a to mohou i ostatní!

ROV – zopakujte si ekonomii domácnosti, sepište náklady, tedy výdaje, neopomínejte rozdělit nezbytné, důležité a zbytné platby. Zkuste sepsat vaše nároky na bydlení snů. Jak byste si představovali své bydlení, můžete popustit fantazii.

EV – přemluvte rodiče nebo sourozence ke společenským hrám, společně strávený čas vás obohatí a rozesměje, pozorujte přírodu a kdo dokáže namaluje mi vodovými barvami nebo voskovkami sakuru, to je ten překrásný strom s růžovými květy, již brzy odkvete a zbydou nám jen květy na silnicích. Zpívejte a poslouchejte hudbu, která vám zlepší náladu.

I přes ne zcela příznivou dobu mějte hezké dny, usmívejte se a  buďte vlídní a milí. Když se vám zachce napište mi něco hezkého na e-mail bejsovcovaj@seznam.cz

Mějte se krásně a opatrujte se Jitka Bejšovcová a Lenka Kačírková

Německý jazyk – opakujeme slovíčka – barvy, zvířátka, potraviny. Opakujeme si odpovědi na otázky – Kdo to je? Kde bydlíš? Kde to je?, Představíme se.

Informatika – přihlášení se na počítači. Tvorba dokumentu Word. Napíšeme zprávu kamarádovi a přidáme hezký obrázek Spidermana.

 

Zdravím Vás - učitel Mgr. Balvín V

Zdravověda - bezpečnost při virových onemocnění- webové stránky