Archiv: !

VÁNOČNÍ PEČENÍ

Charakteristika projektu: Pečení vánočního pečiva, má mezioborový a mezikulturní charakter:
- přispívá k utváření dobrých mezilidských vztahů ve třídě i mimo ni,
- utváří a rozvíjí základní dovednosti pro spolupráci,
- rozvíjí dovednosti pro pozitivní naladění mysli – uvolnění, relaxace,
- přispívá k obohacování vztahů mezi kulturami, jejich tradicemi,
- rozvíjí respektování pravidel práce v kolektivu,
- rozvíjí schopnost pracovní výdrže, koncentrace na pracovní výkon a jeho dokončení,
- rozvíjí pozitivní vztah k manuální činnosti.
Přínos projektu: vede k rozvoji mezilidských vztahů a podporuje dovednosti týkající se duševní hygieny, vede k rozvoji vztahů mezi kulturami. Rozvíjí kompetence sociální personální; pracovní.

Děti z 1. AS se s nadšením zapojily do vánočního pečení. Rozhodli jsme se pro tradiční perníčky. V kuchyňce jsme připravené těsto rozváleli a vykrajovali např. stromečky, zvonečky, srdíčka, prasátka, chaloupky, ryby a medvídky. Děti pak pečlivě hlídaly, aby se perníčky nespálily. Ve třídě jsme zdobili perníčky polevou…
PaedDr. Gregorová Iva

Kvapem se přiblížily Vánoce a s nimi vánoční pečení. K Vánocům neodmyslitelně patří i pečení vánoček. A protože II. PrŠ. i letos zvládla přípravu těsta a pečení vánočního cukroví, pustila se do vánoček, jednohubek. Příprava těsta proběhla dobře a výsledek vánočního snažení si můžete prohlédnout na následujících fotografiích. Dobrou chuť a veselé Vánoce.
Mgr. Magdalena Kršková

Banánové jednohubky
Žáci 4. A si v hodinách pracovních činností udělali nepečené banánové jednohubky. Mezi dva piškoty si nakrájeli banán, spojili párátkem, ozdobili bílou a hnědou polevou a posypali kokosem. Za krátkou dobu poleva ztuhla, piškoty změkly a žáci si mohli svůj výtvor ochutnat. Moc jim jednohubky chutnaly. Zkuste si je vyrobit i vy!
Napsala a foto: Mgr. Jana Hofferová

V rámci Pč se dívky 9.A a 9.C naučily přípravu nepečeného cukroví.
Foto: Miluše Vondráčková