Archiv: !

Hrátky se zvířátky

Většina tříd ZŠS a čtyři třídy ZŠP se zapojily do projektu Hrátky se zvířátky, který realizuje Minifarma Dlouhá Louka. V rámci tohoto projektu jsme vyjeli ve čtyřech skupinách právě na Dlouhou Louku. Zde nás čekalo milé přivítání. A pak už se děti začaly zábavnou formou seznamovat se zvířátky. První nám byla představena koza Mejpina. Děti si mohly dokonce kozu i podojit! Pak jsme poznali poníka Kačenku, se kterou zažily některé děti bezprostřední kontakt při hlazení a mazlení. Respekt budila svou mohutnou postavou kráva Jitka. Také jsme poznali oslíky Morice a Dafinku, králíčka a morčátka. Dalším zajímavým zvířátkem bylo prase Galuška. Největší rozruch však vzbudilo krmení stáda koz a ovcí a děti si také zaskotačily s naší starou známou – fenkou Kendy. Pak chvíli odpočívaly při modelování zvířátek a vybarvování omalovánek. Nechybělo ani malé občerstvení pro děti. Nakonec jsme šli nakrmit slepice a poznali jsme zvláštní kachny – indické běžce. Všechny děti dostaly za odměnu dřevěné medaile s logem minifarmy. Výlet na minifarmu byl velmi pěkný, poučný i zábavný. A nezklamalo nás ani počasí. Takže: SUPER!

Více na záložce FOTOGALERIE
PaedDr. Iva Gregorová
učitelka ZŠS


S Kačenkou, Jitkou, Moricem, Hepynkou, Kendy a spoustou dalších čtyřnohých kamarádů jsme se setkali na farmě na Dlouhé Louce v rámci projektu Hrátky se zvířátky.
Poníka, kravičku, oslíka, kozu, psa a mnoho dalších zvířátek jsme mohli poznat, pohrát si s nimi, nakrmit je a vyzkoušet si, jak o ně pečovat. Krásné prostředí hor, ochočená, mazlivá zvířátka, slunečné počasí, omalovánky, modelování, hry a sladká odměna byly příjemnou tečkou za letošním školním rokem.


3. A a 4. A
a paní učitelky