Archiv: !

Školní projekt: CANISTERAPIE

I v tomto školním roce pokračuje oblíbený školní projekt canisterapie.

Charakteristika projektu: Pomocná terapie- pozitivní působení psa na zlepšení zdravotního stavu či postižení: 
- navozuje kladné emoce, radostnou atmosféru, 
- utváří a rozvíjí vztah ke zvířatům, 
- rozvíjí dovednosti pro pozitivní naladění mysli – uvolnění, relaxace, 
- rozvíjí smyslové vnímání – cvičí rozumové a pohybové schopnosti, 
- posiluje sociální chování a sebeovládání, vnímání postižených lidí. 
Přínos projektu: vede k rozvoji schopností poznávání a podporuje dovednosti týkající se duševní hygieny. Vede k rozvoji kompetence sociální a personální. 

 

I v tomto školním roce pokračuje úspěšná a oblíbená canisterapie na naší škole. Dnes jsme se sešli /7.AS a 8.AS/ v canisterapeutické třídě s paní Lucií Gärtnerovou a slečnou Růženkou Jarošovou z o.s. Aaja a jejich psími pomocníky Jasperem a Lady. Strávili jsme s nimi déle než hodinu a byla to opravdu pestrá hodina! Využili jsme při ní různé pomůcky, např. velkou molitanovou stavebnici, ze které jsme stavěli boudu pro pejska, brčka, kterými jsme foukali do granulí, kalíšky pod které jsme schovávali pamlsky atd. Někteří se nechali strhnout i k soutěžení... Na závěr jsme si mohli pejsky kartáčovat a  pomazlit se s nimi. Tato část dne utekla, ani jsme nevěděli jak. Děkujeme všem dvounohým i  čtyřnohým kamarádům, těšíme se někdy příště! 

Mgr.Jana Nastoupilová

CANISTERAPIE V 1.AS A 3.AS

Všichni jsme se moc těšili na letošní první setkání s psími kamarády. A přišli hned tři pejsci, to bylo radosti! Celou hodinu jsme si pěkně hráli – mazlili jsme se, házeli pejskům dobrůtky, foukali do brček, vodili pejsky na vodítku a ještě spoustu dalších her. Zkrátka jsme prožili dopoledne plné zábavy. Už se těšíme na příště.

Napsala a fotografovala Mgr. Lenka Jelínková

Canisterapie ve 3.A

Naši třídu opět navštívil pejsek Jack se svojí paničkou. Je velmi trpělivý, poslušný a mazlivý.

Žáci si vyzkoušeli, jak Jack poslouchá na dané povely. Dozvěděli se, jak pečovati o psí srst a vyzkoušeli si česání a kartáčování. Na závěr si s Jackem zacvičili a pomazlili se s ním.

 Miluše Vondráčková