Archiv: !

Školní projekt - Tvoříme společně PŠ1A

V hodinách ručních prací, které máme každé úterý, pracujeme s papírek, kartonem, se dřevem, žehlíme a skládáme prádlo, pečujeme o květiny.

V hodinách ručních prací, které máme každé úterý, pracujeme s papírek, kartonem, se dřevem, žehlíme a skládáme prádlo, pečujeme o květiny. Tyto práce nás baví, ale v minulých hodinách jsme si  vyzkoušeli „něco“…To „něco“ byla práce s kreativním vypalovacím perem. A to bylo „něco“! Obrázky se nám povedly vypálit skvěle. Proto jsme se rozhodli, že se o své zkušenosti podělíme se spolužáky, kteří od nového školního roku chtějí studovat na naší střední škole.

Paní učitelka Mgr. L. Prokopová souhlasila s tím, že žáci 10.XA se od žáků PŠ1A mohou něčemu novému přiučit a společnými silami vytvořit kreativní a zajímavé výrobky. Po příchodu do školních dílen si žáci vytvořili pracovní skupiny a poslechli si krátké povídání o způsobu práce s kreativním perem. Hlavně byli upozorněni na bezpečnost při práci. A skupiny žáků se daly do práce. Nejdříve si žáci vybrali dřevěné destičky a na ně překreslili motivy, které je zaujaly. A bylo z čeho vybírat: zvířátka, legrační druhy zeleniny a ovoce, mandaly,… Chlapci PŠ1A rozehřáli kreativní pera a i s vysvětlením ukázali svému „pracovníkovi“ ve skupině, jak se postupuje. Někteří se při práci ve skupině střídali a druzí kamaráda pozorovali, radili mu, chválili a povzbuzovali. Žáci byli trpěliví, a proto se jim obrázky velmi povedly. Nikdo se nespálil a Edíkovi se podařilo vyvrtat elektrickou vrtačkou dírky do destiček. To proto, aby si obrázky žáci 10.XA pověsili doma na výzdobu. Všichni zúčastnění obdrželi sladkou odměnu. Pěkné výrobky můžete posoudit na fotografiích.

Pracovní skupiny tvořili žáci: Maruška a Alešek, Edík a Nikolas, Péťa a Péťa, Irenka a Jindřich, Marek a Jiřík.

Děkujeme žákům10.XA a třídní učitelce Mgr. L. Prokopové  za šikovné, trpělivé a pracovité žáky.

Děkuji žákům PŠ1A za šikovnost, trpělivost a pracovitost.         

 

Foto a text Mgr. M. Kršková