Archiv: !

Škola pohybu také u nás

V roce 2018 se naše škola přihlásila do projektu Škola v pohybu

 

V roce 2018 se naše škola přihlásila  do projektu Škola v pohybu, kterou pořádala  Fotbalová asociace České republiky- FAČR.

 

V prosinci 2018  proběhl v Teplicích seminář s ukázkovou hodinou, kterého se zúčastnila Ing. Stütz.

 

Škola v pohybu chce ukázat nové pojetí při hodinách TV, a tím rozvíjet všeobecný pohybový rozvoj dětí. Po oslovení  pana Rameše, který je koordinátorem pro školy v Mostě, se dne 5.3. 2019 na naší škole konala ukázková hodina. Spolu s žáky ze tříd 8.A,B a 9.B předvedl pan Rameš vyučujícím a vedení školy nové metody a pojetí výuky TV. Bylo by samozřejmě dobré, kdyby se k  hodinám TV takto  přistupovalo. Žákům hodina nebyla neznámá, protože již od září se snažíme některé hodiny novým způsobem vyučovat.

 

Hodina utekla jako voda. Spokojenost byla jak na straně žáků, pedagogů, tak i pana Rameše, kterému děkujeme za nápady pro výuku TV. Neloučíme se, protože ve spolupráci budeme pokračovat.

 

Pan Rameš, Grassroots trenér mládeže FAČR, se k tomuto společnému setkání vyjádřil osobně směrem k Ing. Stütz: „Děkuji za příjemnou zpětnou vazbu. Jsem rád, že vedete hodiny TV v duchu semináře, který jste absolvovala v Teplicích. Děti byly šikovné a nepoznal jsem větší rozdíl mezi speciální a základní školou, takže i jim patří poděkovaní, ale i Vám velké díky, že jste přivedla dalších 12 učitelek, které sledovaly celou hodinu. Určitě se můžeme domluvit a rád zase přijdu."

 

Ing. Marcela Stütz

Foto: Mgr. Lenka Brunnerová