Archiv: !

PERNINK - škola v přírodě

Čtyři třídy základní školy speciální se vydaly do školy v přírodě.

 

Sešli jsme se v úterý 4. 6. na nádraží a zatím, co se naše zavazadla vezla autem, my vyrazili na dobrodružnou výpravu vlakem. Všichni byli v dobré náladě, počasí nám přálo, svačinky od maminek přišly vhod.

 

 Přijeli jsme do Perninku, ubytovali se v Chatě Archa a hurá rovnou na oběd. Teplé obědy i večeře nám zajišťovala úžasná paní kuchařka z místní školy. Všechno nám moc chutnalo. Odpoledne jsme šli na procházku lesem k nedaleké studánce paní Marcebily a polní cestou do vesnice na zmrzlinku. Podvečer jsme strávili na veliké zahradě před chatou, kde byly houpačky, klouzačka, síť na volejbal, pískoviště a kde se všichni vyřádili před spaním.

 

Druhý den dopoledne bylo v tvůrčím duchu. Vyráběli jsme indiánská trička a čelenky, připravovali se na indiánský večer. Odpoledne opět procházka, tentokrát k horskému potůčku, a protože bylo veliké horko, nebylo v našich silách děti udržet, aby si alespoň nožky nesvlažily. Pokračovali jsme pochodem přes ves a úplně náhodou opět okolo obchodu s nanuky.

 

Vyvrcholením našeho pobytu byl středeční večer. Všichni se převlékli do svých indiánských triček, nasadili čelenky a hurá k táboráku. Opékali jsme špekáčky, učili se indiánský běh, složili indiánský pokřik a v závěru všichni prošli stezku plnou úkolů.

 

Ve čtvrtek ráno začalo velké balení. Před obědem jsme při nástupu zhodnotily celý pobyt, pochválily všechny za pěkné chování a rozdaly odměny. Po obědě se začala zatahovat obloha, v dálce hřmělo, ale to už jsme šli na nádraží, odkud nám jel vláček. Utekli jsme pořádné bouřce. Celou cestu bylo veselo a hlavně na nádraží v Mostě, kde na nás už čekaly maminky, tatínkové, babičky a ostatní členové rodiny.

 

Už teď se těšíme na příští rok!

 

1. AS – paní učitelka Lenka Frolíková s asistentkou Kateřinou Kalovou

 

1. BS – paní učitelka Regina Mayerová s asistentkou Danou Hrabákovou

 

3. AS – paní učitelka Ivana Jelínková s asistentkou Janou Hrzánovou

 

6. BS – paní učitelka Věra Tučková s asistentkou Martinou Šufliarskou