Archiv: !

PŠ1B - DV

6.4.2021

Český jazyk – str. 39, cv. 3. pozorně přečti zadání, doplň a opiš prvních pět vět do sešitu. Za dveřmi máme Velikonoce a zase jsme doma. Zkuste mi do sešitů, v rámci slohu popsat, jak se u vás doma Velikonoce slaví, dodržování zvyků, typická jídla, jak zdobíte domov. Pracovní listy zpracujte dle návodu.

Matematika – stále procvičujeme jednotky délky, učebnice str. 82, cv. 3., opiš do sešitu a převeď. Zadej si do vyhledávače Babiččin kynutý mazanec (prozeny.cz), opiš ingredience do sešitu, u jednotlivých odhadni nebo vyhledej cenu, zkus odhadnout, kolik korun by mazanec stál. Nezapomeň, že kupuješ 1Kg mouky a potřebuješ jen ¼ sáčku! Musíš cenu jedné mouky dělit 4. pokuste se, až se vrátíte, postup výpočtu si vysvětlíme))))

Rodinná výchova – pokračujeme v učivu o trávicím ústrojí, Zdravověda str. 36 – hltan a jícen, přečíst o stavbě a funkci orgánů, a podívejte se na (467) CIVILIZAČNÍ CHOROBY – NEZkreslená věda V - YouTube – povídání o civilizačních chorobách a souvislosti s životním stylem a v rámci pandemie se podívejte na (467) Jak funguje naše imunita – NEZkreslená věda I - YouTube, modrá kniha – str. 26 – Zásady zdravé výživy – opakování

Příprava pokrmů – oranžová ROV – str. 23 – Výživa těhotných a kojících žen – přečtěte a zapamatujte si. Technologie str. 28 – Smažení – znát zásady, princip a postup při smažení, (467) Smažení v hlubokém oleji - Roman Paulus - Kulinářská Akademie Lidlu - YouTube. Protože máme po Velikonocích, měli bychom o nich něco vědět, přečtěte si fakta o tomto nejdůležitějším křesťanském svátku, zadejte do vyhledávače a přečtěte si  Jak vznikly Velikonoce a jaké jsou dochované tradice? | KNIHCENTRUM.cz

Pevně věřím, že po tomto datu se již uvidíme, konečně si popovídáme a zopakujeme si vše, co jste si měli samostatně nastudovat. Moc vás zdravím, opatrujte se.

Německý jazyk

Opakujeme názvy členů rodiny, pozdravy, barvy, počítáme do dvaceti.

Napiš: Jak se jmenuješ a kde bydlíš? Kolik má členů Tvoje rodina?

 Informatika

 

Odpověz na otázku: Co je to monitor, myš, klávesnice a k čemu slouží.

Odpověď napiš, do dokumentu WORD a pošli na adresu třídní učitelky