Archiv: !

Ostatní

Planetárium
Dne 3. 10. navštívila část žáků ZŠ speciální mostecké planetárium. Na programu byla "Astronomická pohádka". Ačkoliv měly naše paní učitelky velký problém s přesunem vozíčkářů do prostor kopule (asi 30 schodů musely p.učitelky a asistentky vynést děti i s vozíky a prokázat tak značnou fyzickou zdatnost), akce stála za to. Děti poznaly trochu jinak Slunce, Měsíc, hvězdy, planety a některá souhvězdí formou pohádek o Rákosníčkovi.

Návštěva Planetária se všem moc líbila, neboť byla přiblížena dětem poutavou a přístupnou formou s mnoha názornými pomůckami. Doporučujeme všem!


Minifarma
5.10. vyjela téměř celá ZŠS a oba ročníky PrŠ na minifarmu na Dlouhou Louku u Oseka. Toto prostředí je nám známé, byli jsme tam již několikrát. Děti i paní učitelky se už velice těšily, starost nám dělalo trochu počasí, ale jako vždy jsme měli štěstí, poslední déšť se přihnal před naším příjezdem a během dopoledne se ukázalo dokonce sluníčko. Samozřejmě, že jsme nepřijeli s prázdnou, přivezli jsme několik tašek tvrdého pečiva a jablíčka. Na farmě nás přivítala paní Lucie Gärtnerová a paní Jana Hanko a milá zvířátka - ,,náš“ pejsek Kendy z canisterapie, kozy, ovce, prasátko, morčátka, králíčci a nový přírůstek – poník Kačenka. Děti si zvířátka hladily, běhaly s nimi po louce, krmily je. Pak většina z nás poprvé viděla, jak se dojí koza a odvážné paní učitelky i děti si dojení zkusily také. Některé paní učitelky neodolaly čerstvě nadojenému mléku. Chutnalo prý výborně! Mezitím se rozhořel oheň a děti si s nadšením opekly vuřty a s chutí se do nich pustily. Pak si ještě s paní Lucií zahrály na schovávanou a na honěnou a nastal čas loučení. Do školy jsme dorazili v pořádku, jenom pěkně ,,vyuzení“.


Posezení s občerstvením - 3.10.2007
Posezení v jídelně školy zorganizovala p.uč.Růžena Fesslová pro žáky z 9.tříd jako poděkování za překrásné vystoupení na školní akademii v červnu 2007, které jí žáci připravili jako dárek k odchodu do důchodu.
Foto zajistil Jaroslav Šírek z 9.A, o hudební produkci pečovala Jana Kohoutová z 9.B


Přednáška: Sex, AIDS a vztahy - 31.10.2007
Přednášející: Pavel Pabián
Přednášku zajistila : Alena Niklová

Přednáška byla velmi zajímavá. Žáci byli vyzýváni ke spolupráci,aby se sami aktivně podíleli na průběhu přednášky . Byly předváděny mulitmediální ukázky ze skutečného života. Neformální přístup a přirozená autorita lektora- muže vedla k zájmu o vyprávění.

Doporučejeme spolupráci!


ČERTICE ZDOBÍ VÁNOČNÍ STROMEK
V předvánočním čase probíhá na naší škole každoročně akce, na kterou se těší žáci ZŠ speciální a I.stupeň ZŠ praktické, a to Čertice zdobí vánoční stromek.
Třídní učitelé ve spolupráci s rodiči připraví pro své děti, tzv. Listinu hříchů a pamlsek, který děti dostanou po slibu Čerticím, že své „hříchy“ napraví.
Akci zorganizovala Mgr. Dáša Kubíková se svými „deváťáky a ve spolupráci s p.uč. Mgr. Káťou Jelínkovou


KRUŠNOHORSKÝ BETLÉM
Navštívili jsme v hale VŠFS Krušnohorský Betlém,který vznikl díky ZŠ a MŠ z Mostu. I žáci naší školy přispěli několika postavičkami. Původní myšlenka je taková, že Betlém se rozroste každým rokem o nové figurky.


Olympiáda 1.a 2.tříd
Hodiny tělesné výchovy zpestřily svým žákům paní učitelky Mgr.Ivana Žižková, Mgr. Jana Hofferová a Bc. Martina Čáková se svými asistentkami Lenkou Plachou a Lindou Šlégelovou.
Sportovní olympiáda měla své slavnostní zahájení,plnění disciplín a samozřejmě slavnostní ukončení s diplomy, drobnými cenami a medailí.