Archiv: !

Ovoce a zelenina do škol

Také žákyně 8. A a 8. C se podílely na zpracování velké úrody školních jablíček…

Žákyně v hodinách pracovních činností navštívily kuchyňku, aby pomohly se zpracováním velké úrody jablek na školní zahradě. Po vzájemné domluvě a napsání receptů upekly hraběnčin koláč a jablkovou žemlovku.

Největší práci žákyním dala příprava jablek – umytí, vykrojení jádřinců a nastrouhání.  Těsto na koláč přichystaly podle receptu za dohledu paní učitelky. Žemlovka byla na přípravu jednodušší, těsto nemusely umíchat, stačilo pouze nakrájet vánočku na plátky. Do obou pokrmů daly nastrouhaná jablka, která ochutily vanilkovým cukrem, skořicí a rozinkami… A daly péct do trouby. Krásná vůně se linula chodbou a lákala kolemjdoucí. I děvčata se nemohla dočkat, až ochutnají, co vytvořily. Výsledek snažení dopadl skvěle. Děvčata si moc pochutnala.

 

Napsala a fotografovala: Mgr. Jana Hofferová