Archiv: !

Vítejte a ochutnávejte!

Školní projekt Praktické školy dvouleté

Poslední říjnový týden jsme se ve 2A střední školy rozhodli, že uskutečníme školní projekt s názvem „Vítejte a ochutnávejte“.

Chtěli jsme předvést, že zelenina se neskládá pouze z brambor, kapusty, květáku, ale i z dalších opomíjených druhů zeleniny, ze kterých se dají připravit chutné dobrůtky.

A tak jsme nakoupili lilky, mrkve, česnek, papriky, čočku, červenou řepu, cizrnu a dali se do kuchaření. Podle receptů jsme „vykouzlili“ nadívanou čočku s vejci, sýrem a paprikami, kterou jsme zapekli v troubě. Dále jsme připravili lilkové šišky s cizrnou, obalovanou mrkev v těstíčku, pomazánku z červené řepy namazanou na tmavý toustový chléb. Z domácího listového těsta a vypěstovaných dýní ze školní zahrady se nám zdařil vynikající štrúdl. A protože se musí dodržovat pitný režim, uvařili jsme i domácí šípkový čaj.

A už jen stačilo připravit vhodnou výzdobu a pozvat na ochutnávky paní ředitelku, obě paní zástupkyně a samozřejmě i žáky ze Základní školy praktické s pedagogy.

Myslíme si, že jsme každému ochutnávači povzbudili jeho chuťové buňky. Musíme přiznat, že chutnalo opravdu všem. A jak jsme to poznali? Nestačili jsme nosit připravené tácy, ze kterých jídlo mizelo, mizelo a mizelo.

Odměnou za slova chvály byly okopírované omalovánky pro mladší žáky,  čtyřsměrky pro starší žáky a recepty pro pedagogy, které jsme pro ně připravili.

Děkujeme paní ředitelce Mgr. Slapničkové, která se stala hlavním finančním sponzorem projektu a také paní zástupkyni Mgr. Bedrnové a Mgr. Brunnerové za slova chvály.  Poděkování patří i všem žákům 2A praktické školy, kteří „dřeli, dřeli, dřeli“ až se skoro „udřeli“. Děkujeme i paní asistentce Rejchartové a třídní učitelce Krškové, která sice dávala příkazy, rozkazy a povely, ale také se účastnila náročné „bojové kuchařské akce“.

 

Vše zdokumentovala třídní učitelka M. Kršková.

Foto: Zdeněk Kohout, žák PŠ1A

Více na záložce Fotogalerie - album Vítejte a ochutnávejte!