Archiv: !

Terezín

Návštěva našich dějin

Po dlouhých přípravách nadešel konečně den, kdy se velká část naší školy vydala do Terezína. Od školy byl vypraven velký autobus, který nás v 8 hodin odvážel směr Terezín. Cesta proběhla v poklidu, nikdo neblinkal, takže pan řidič byl spokojený. Bohužel byla mírná mlha, tak z autobusu nebyla příliš dobře vidět Milešovka. Do Terezína jsme dorazili s mírným předstihem, takže jsme stihli udělat společnou fotku a důkladně si prohlédnout hřbitov obětí koncentračního tábora.

     Po vyzvednutí vstupenky se nás ujala velice milá paní průvodkyně, která nás provedla po velké části koncentračního tábora. Neúnavně nám vyprávěla o životě v táboře a zodpovídala všechny dotazy, kterými ji naši žáci zásobovali. Provedla nás po celách, samotkách, podzemních chodbách, popravišti… Nakonec jsme skončili v kině, kde jsme se dozvěděli, kolik obyvatel celkem v tomto táboře zemřelo, tyto informace byly naprosto šokující pro všechny žáky. Dále jsme navštívili muzeum a krematorium, které bylo velice smutné. Naše zážitky byly velice intenzivní, ale je potřeba, abychom všechny tato hrůzná místa naší historie navštívili.

     Po cestě zpátky jsme se zastavili na zmrzlinu, protože žáci celý výlet pozorně poslouchali a chovali se naprosto slušně. Chtěli bychom pochválit všechny žáky za jejich aktivitu a slušné chování. Povedlo se počasí a nálada mezi žáky byla naprosto super J

    

Text: Mgr. Michal Jelínek

 

Foto: Mgr. Jana Nekolová, Mgr. Jana Hofferová