Archiv: !

A opět jsme se dali do vaření

Jen co jsme se rozkoukali ve cvičné kuchyňce, vyzkoušeli si pracovní rozdělení do skupin a prozkoumali vše, s čím se můžeme setkat při vaření, naskočili jsme…

Nebojte se, jen jsme se pustili do vaření, pečení a úklidu.

Pondělní vaření je určené pro žáky PŠ1A  naší střední školy. Dnes jsme vyzkoušeli , jaké  to je uvařit segedínský guláš s kynutými knedlíky. K tomu jsme vymysleli frankfurtskou polévku a za desert jsme zvolili makovec s citrónovou polevou. Rozhodně nám práce nešla tak rychle od ruky, ale snažili jsme se. Posuďte  sami  podle fotografií. Nakrmit totiž 10 urostlých „chlapů“, to není jen tak. Samozřejmostí bylo, že nás doprovázel pořádný hlad, tak jsme pusy zavřeli jen u toho jídla. A že nám „šmakovalo“, to si pište!

K zítřejší svačině máme makovec. Už teď se na něj těšíme. Trochu se budeme muset zlepšit při vaření, ale hlavně při  uklízení. No, nejsme však všichni lenoši. Marek Vaňo nás dnes všechny přesvědčil o tom, že lze pracovitýma rukama „vykouzlit“ sakra čistou a voňavou troubu u kamen. Slibujeme, že se polepšíme a Marka v tom příště samotného nenecháme.

Držte nám  pěsti, ať máme pořád chuť k jídlu, ke kuchyňským pracím a k úklidu.

Žáci PŠ1A, paní asistentka Gábina a paní učitelka Kršková