Archiv: !

Vítejte a ochutnávejte

Vaření PŠ1A PŠ dvouleté

V září letošního roku jsme nastoupili do 1A třídy  praktické školy. A dejme si ruku na srdce, zkušenosti s vařením nebo pečením jsme měli hodně, hodně malé. Hned bum a bác. „Vletěli“ jsme do projektu „Vítejte a ochutnávejte“. Chtěli jsme připravit pro naše spolužáky a jejich učitele z praktické školy zdravé, ale chutné  mňamky. I když naše prvotní kuchařské zkušenosti byly a ještě jsou malé, příprava na projektu nás vůbec neodradila. Samozřejmě, že nám pomohla naše třídní učitelka společně s paní asistentkou. A co jsme vlastně „vykouzlili“? Upekli jsme plněnou špenátovou roládu, která v ochutnávce bodovala u žáků na 2. stupni. Naopak žákům 1. stupně nejvíce chutnala pomazánka z řepy, kterou jsme jim namazali a ozdobili na toustový chléb. Pozadu v dobrotách nezůstala ani cuketová nádivka a oranžový moučník s nastrouhanou mrkví, který zdobila citrónová poleva.

Přípravě dobrůtek jsme se již věnovali při pondělní přípravě pokrmů ve školní kuchyňce. Zde nás přišla zkontrolovat paní zástupkyně Brunnerová, která odcházela s pěkně nacpanou pusinkou. Uhodnete, proč nemohla mluvit? Ochutnávala i naše paní ředitelka, která nás také chválila. Také my ji chválíme, protože se stala hlavním sponzorem naší školní akce. I ostatním učitelům děkujeme za slova chvály.

A už nyní se těšte na naše dobroty v příštím školním roce!!!

Navařili, napekli, ozdobili a po sobě uklidili žáci PŠ1A Praktické školy dvouleté, asistentka Rejchartová a třídní učitelka Kršková.