Archiv: !

Školní časopis

Máte se na co těšit

Redaktoři pro školní rok 2017/2018: Jan Legeza, Patrik Linke, Karolína Hanzalová, Kristýna Novotná. Patrik Dupák. Možný nábor nových redaktorů z řad 5. – 9. tříd.

Redakce se bude scházet pravidelně každý týden ve středu od 13,20 do 15,00 hodin.

V celoročním plánu činnosti je zahrnuto vydání několika čísel s aktuálním děním na škole, s akcemi města Mostu, se zajímavostmi z módy, kultury, sportu a zdravého životního stylu. Oblíbené křížovky, doplňovačky a rébusy budou zaměřeny na opakování učiva, bystření rozumu a paměti.

Součástí časopisu budou též „taháky“, pomůcky na matematiku, český a německý jazyk.

Letos chceme více zapojit třídy a tím se o nich v chystaném projektu více dozvědět. Na celý týden bude mít vždy jedna třída školní fotoaparát, aby mohli žáci zaznamenat výjimečné situace ve třídě a následně je i popsat. Souhrn týdne ve třídě bude vytisknut v časopise.

Dále chceme zapojit třídy v rámci hodin českého jazyka a informatiky. Žáci by měli věnovat jednu hodinu měsíčně zpracování libovolného tématu formou aktuality a poslat redakci k dalšímu zpracování a otisknutí v časopise.

Speciálními čísly budou omalovánky s tématikou svátků vánočních i velikonočních. Pro nejmenší vydáme též omalovánky inspirované pohádkami a kreslenými i hranými filmy.

Cílem je spolupráce, kreativita, formování vlastních názorů, kladných povahových vlastností, samostatnosti, také motivace ke zvyšování vlastních výkonů a osobnostního růstu nejenom redaktorů, ale i čtenářů časopisu.

Mgr.Ivana Horňáková