Příprava teplých i studených pokrmů...
...ve školní kuchyňce.
V 7. ročníku je součástí pracovních činností vaření. V naší školní kuchyňce se žáci seznamují s jednotlivými pracovními úkony při vaření a ve skupinkách připravují různé pokrmy jak ze studené, tak také z teplé kuchyně. Probírají zásady správného stolování, skladbu jídelníčku apod..
Zkrátka kuchyňka je jednou z nejoblíbenějších učeben naší školy, neboť zde žáci připravují vždy něco lahodného „na zub“. Svoje kuchařské umění si tu tentokrát vyzkoušeli žáci 7. A. Chlapci i děvčata nejprve sestavili menu a po dalších „formalitách“ se pustili do samotné přípravy pokrmů. Zvládli uvařit brambory se smaženým řízkem, lečo i dezert – čokoládový pudink. Na stole nechyběl ani rajský salát. Vše se jim velmi podařilo a moc chutnalo. J
.
Text a foto: Mgr. Dagmar Křížová