Archiv: !

14.4. - 17.4. 2020

PŠ1A

Dobrý den ,milí žáci,

     myslím na vás každý den, a stále apeluji na to,abyste co nejvíc dodržovali všechny pokyny, které musíme všichni plnit z důvodu vaší bezpečnosti a zdraví.

Posílám další práci, abyste si vše pěkně připomněli a zopakovali, co jsme se naučili.

ČJ - opište jakýkoli krátký článek z novin, či internetu a vyhledejte v něm všechny podstatná jména(názvy osob ,zvířat a věcí a rozdělte je podle rodů. Pokud obsahují slabiku s dě, tě ně, vyznačte ji barevně.

M- napište čísla větší než 1000(například 1236, 8945,... a rozdělte je na tisíce, stovky, desítky a jednotky.. Zopakujte zlomky a jejich části..

 Zkuste narýsovat dvě přímky k sobě kolmé a vyznačte pravý úhel.Zopakujte si pojem desetinné číslo a pár jich zaznamenejte.

ZV- zjistěte telefonní čísla, kam se v tomto nouzovém stavu obrátit pro pomoc.

RV- opakujte vývojové etapy dítěte, které jsme spolu probírali(novorozenec,kojenec, batole,mladší školní věk,..)

PČ - pomáhejte rodičům v domácnosti, zasaďte nějakou květinu a  pečujte o ni.

PP- zopakujte si  brzhy masa(drůbeží, vepřové, hovězí, ryby a skopové). Napište nějaký recept s masem.

Určitě už se brzy setkáme. Vaše paní učitelka  Petra Šamunová

Milí studentíci a studentky, je to konečně tady a máme před sebou toužebně očekávané Velikonoční prázdniny. Je třeba se na ně připravit. Pokud se Vám povede elektronické Velikonoční pozdravení, nebo fotečka s Velikonočním zajíčkem, nebo jinou Velikonoční tématikou a zašlete jí do školičky. Můžete uplést pomlázku nebo košík, třeba vyrobit kraslice. A protože pevně věřím, že se blíží doba Vašeho návratu do školních lavic, tak tuto dobrovolnou aktivitu určitě vyhodnotíme a i odměníme.

 

Německý jazyk

– neustále si opakujeme slovíčka – barvy, pozdravy, názvy členů rodiny, třídu a školní pomůcky a vybavení třídy, potraviny a přidáme názvy zvířátek,

Přidáme i známé slovesa, počítáme do sta, nezapomeneme na správnou výslovnost.

Pokud se zapojíme do elektronické pošty s Velikonoční tématikou, tak máme pro příští týden výpočetní snažení splněné.

Dramatická výchova – opakujeme pohádky „Princeznička na bále, Paleček a jeho kamarády a přidáme O Karkulce.“  Samozřejmě z paměti.

Občanská výchova – připravíme se na otázky: “ Co jsou státní svátky a proč je slavíme?“

 

Super Velikonoce přeji. Mgr. Balvín

 

PŠ 1A POHYB A KLID TĚLES - NAJÍT A NAPSAT, CO JE PŘÍMOČARÝ POHYB,  KŘIVOČARÝ POHYB, OTÁČIVÝ POHYB. ROZHODNOUT CO MŮŽE BÝT V POHYBU (KDYŽ SPÍM, KDYŽ JEDE AUTO, KDYŽ PLAVU, KDYŽ STOJÍM)