Archiv: !

20.4. - 24.4. 2020

6.AS

Zdravím…

Tak jakpak se dnes máte? Myslíte, že se skřítek Nezbedníček trefil do vaší nálady? Úřaduje si ve třídě, kde ho napadne a dnes jsem našla na skříni vaše fotografie u smajlíků nálad. Podívejte se pod č.1.

a zhodnoťte, zda se dnes opravdu cítíte tak, jak je vyobrazeno.

https://specmo-my.sharepoint.com/:f:/g/personal/prosza_specmo_cz/Elr_A6cCfKpMmftDCzWyk4kBrw7XU0D-qsuMWJGI-_BjNw?e=ee09aV

 

V uvedeném odkazu naleznete opět vše potřebné pro tento týden.

 

A hurá do toho…

  • Pamatujete si, jak si čteme slabiky a často nám z toho vznikne zaklínadlo.

Janička, Páťa, Péťa a Jája  mohou zkusit několikrát za sebou přečíst tyto slabiky a nakonec je říkat jako čaroděj.



ME  RA  LO  FU  BI  KO  SÁ



Šimonkovi, Nikolce a Vláďovi je předčítá mamča a oni zkusí danou slabiku najít, zopakovat a následně se mohou pokusit některou sami přečíst.

Pod č.2 naleznete pracovní list na procvičení slabik. Dá se s ním všelijak pracovat. Číst, rozstříhat, skládat slova, hledat správnou slabiku, opisovat, dopisovat slabiky, přepisovat… Vyberte co nejvíce činností, které děti zvládnou. Za „trest“ je tu ještě jeden úkol pro celou rodinu. Zkusme si zasoutěžit napříč rodinami. Úkolem je, vymyslet ze slabik, co nejvíce nových slov. Zapište je, vyfoťte a foto mi prosím zašlete. Opět se nám bude hodit po příchodu do školy.

Trénovat čtení můžete i s úkolem č.3. Zasílám zmenšenou verzi plakátové pomůcky, kterou máme ve třídě a děti ji znají. Jistě si budou pamatovat i poslední činnost, kterou jsme s pomůckou prováděli. Ať si děti vyrobí z barevného papíru puntíky - procvičí si tím kresbu a stříhání kruhu. Dbejte prosím na souvislé stříhání, pootáčením kruhu a nůžkami. Děti to šulí rovným stříháním, kdy stříhají tak dlouho, až se dostanou na potřebný tvar. Snažte se co nevýrazněji, několikrát a pomalu říkat slabiku a „soutěžit“ s dětmi, kdo najde nejdříve danou slabiku a potvrdí položením puntíku. Zahrajte si s dětmi Loto. Odkaz č. 4. Hrát můžete se slabikou nebo celými slovy. Využít jej můžete i na dopisování slov, opis, přepis, vyhledávání, třídění dle samohlásek, čtení.

  • Je potřeba procvičit hodiny. Celá a půlhodina. Materiály č. 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Šimonek s Nikčou a Vláďou si pod č. 13 procvičí množstevní skupiny do 20.

Janička, Jája, Páťa a Péťa si procvičí násobilku 10. Dlouho jsme nedělali, tak budete především u 2 bojovat  Je potřeba hodně názoru pro tvoření skupinek a zakreslování. Materiály č. 14, 15, 16, Více materiálu najdete v šanonu.

  • Z prvouky rozviňte určování času na orientaci během dne (pojmy – ráno, dopoledne, poledne, odpoledne, večer, noc), týdne (názvy dnů, včera bylo…,zítra bude…pracovní, školní dny, víkend). Materiály č. 17, 18.

 

Tímto děkuji Šimonkovi za fotky, které mi maminka poslala.

 P. uč. Žaneta