Archiv: !

20.4. - 24.4. 2020

PŠ1A

    Milí studenti a studentky,

        pracujete z domova v rámci svých možností. Je potřeba vytrvat, abyste si učivo oživili a zapamatovali. Pokud se něco nedaří, vše se dodělá,až se do školy vrátíte. V každém případě se cení snaha,píle a odhodlání zvládnout alespoň něco. Existují výukové programy na internetu, kde si můžete cokoli procvičovat a také hezky je dělaný program Učitelka na ČT 1. Občas si najděte na internetu pořad Ano ,šéfe! nebo Prostřeno a oživujte si přípravu na vaření. Také vám v příštím týdnu připravím dva testy, kde si budete moci vybrat odpověď z více možností. Udržujte se v kondici, myslete na své zdraví, nepřestávejte doma pracovat, zapisujte si do sešitu,co děláte  a vše bude v pořádku.Další informace zase příští týden.

ČJ-napište deset podstatných jmen(názvy osob, zvířat, věcí, vlastností a dějů) a rozdělte podle rodu(ženský, mužský, střední). Zopakujte vyjmenovaná slova po V a Z. Na stránkách www.skolakov.cz vyjmenovaná slova procvičujte.

M-  opakujte násobilku, připomeňte si hodnotu peněz a zkuste sepsat jednoduchý nákup i s cenami, které pak sečtete. u toho uplatníte desetinná čísla(např. limonáda 29,90 Kč,...)

ZV - najděte ,kam se obrátit v nesnázích nebo při ohrožení, tel čísla a poradenská činnost

RV- Zopakujte si pojmy rodičovství, role matky, role otce v rodině. popovídejte si o povinnostech vás , mladých lidí, v rodině a pomáhejte doma co nejvíce v tento čas.

PP-napište recept na palačinky, které jste si moc přáli (na netu je spousta receptů a) a zkuste je doma udělat s pomocí rodičů či bez pomoci,pokud je zvládnete sami.Dobrou chuť!!§

opatrujte se ,zase se ozvu a moc a moc se na vás všechny těším,až vás uvidím.

 

                                                                                         vaše paní učitelka, Petra Šamunová

Moc Vás zdravím studentíci a jsou tu pro Vás jednoduché úkoly na školní týden 20. 4. Až 24. 4.

 Německý jazyk – počítáme do sta, zahrajeme si na obchod – nakoupíme suroviny na jarní polévku, zkusíme si říci, kde bydlíme a kolik je nás doma a svoje příbuzné pojmenujeme (táta, máma atd.).

V informatice si přeložíme pomocí translátoru českou říkanku „pec nám spadla“ do němčiny.

Dramatická výchova – na Youtube si najdeme, a shlédneme film od režiséra Zemana- „Vynález zkázy“ a zkusíme si ho zařadit do určitého filmového žánru.

Občanská výchova – „Co je to občanská pomoc?“

V tělocviku pokračujeme v baletu, pokusíme se o chůzi s knihou na hlavě bez držení rukama, i s otáčením.

 

A nezapomeňte, že venku je hezky!!!

Zdraví Balvín

PŘÍRODOPIS - ŽIVOTNÍ PROSTŘEDÍ

https://r3.res.outlook.com/owa/prem/images/docx_16x16.pngDokument.docx

 

https://forms.office.com/Pages/DesignPage.aspx?auth_pvr=OrgId&auth_upn=drazja@specmo.cz&origin=OfficeDotCom&lang=cs-CZ#FormId=xYx72MbQhEqSsnFi3yJY5vruYVMWK2JIol1raLCwe8lURVpaVk4xUjgwWjFEMFJBMUVNRjJLN0kyNS4u&Preview=%7B%22PreviousTopView%22%3A%22None%22%7D&TopView=Preview