Archiv: !

20.4. - 24.4. 2020

PŠ2A

Máme po Velikonocích a já doufám, že jste je prožili alespoň trošku vesele a spokojeně. Posílám vám oblasti učiva, které byste měli procvičovat:

ČJ - zadejte si do vyhledávače https://www.pranostik.cz/pranostiky-na-duben-3/ , přečtěte si pranostiky ( jistě víte co je to pranostika), vyhledejte ty co se vztahují ke Svatému Jiří, opište ty, kterým rozumíte a vysvětlete je. Můžete si zapsat ty, jejichž významu nerozumíte, ráda vám je vysvětlím, nebo nalezneme jejich sdělení společně. Procvičujte si hlasité čtení.

M – po tom co jste si procvičili délkové jednotky pokračujte, v pro nás důležitých, jednotkách váhy. Tedy základní jednotky kilogram, dekagram a gram, vyzkoušejte si na kuchyňské váze zvážit potraviny, které nejčastěji používáme při přípravě pokrmů – brambory, mouku, cukr, máslo…..zkuste odhadnout 1 kg jablek a následně si převážit, jak jste byli přesní, važte ovoce, zeleninu.

ROV – Opakujte a procvičujte téma Vývojové etapy lidského života, látku máme probranou, měli byste ji ovládat. Využijte odkaz https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz

PP - https://view.officeapps.live.com/op/view.aspx?src=http://dumy.cz/nahled/ podívejte se na odkaz, druhy mas, ze kterých zvířat je které maso a jeho využití, soustřeďte se na maso drůbeží a pokrmy z něj připravované, jeho využití, čím je pro nás důležité, jaké má výživové hodnoty a přednosti

RP – kdo má možnost pomáhá na zahradě, snaží se zdokonalit v sebeobsluze, pomáhá v domácnosti a snaží se zvládat běžné úklidové práce – praní v pračce (pod dohledem maminek),  učili jsme se žehlit, mýt nádobí, vynášet odpadky a udržovat si pořádek ve svých věcech.

EV – namalujte mi kvetoucí strom vodovými barvami, dívejte se kolem sebe, je jaro a je krásné

Přestože dochází k mírnému zlepšení a uvolňování situace, prosím vás, buďte opatrní, dodržujte pravidla, noste roušky, vyhýbejte se skupinám lidí.

Těším se na shledání s vámi a myslím na vás. Mějte co nehezčí dny, vaše Jitka a Lenka

 

ZV podívejte se na internet a najděte si antikoncepci pro muže a ženy