Archiv: !

27.4. - 30.4. 2020

PŠ1A

Milí studenti a studentky,

      udělali jste kus práce, pracujete sami.Děkuji těm, co mi poslali na whatsapp vyracované úkoly(můj telefon je 739733388 a mám i whatsapp,takže posílejte. Zvlášť děkuji Jiřímu Kopeckému, který poslal vypracované úkoly první . vydržte v práci z domova, zatím se s tím budeme muset smířit a pečlivě dodržujte dál všechna nařízení,ale nezapomeňte chodit do přírody, protáhnout se a zacvičit si, vyfotit nějaké jarní květiny a rozkvetlé stromy, až se sejdeme ,uděláme z toho velkou koláž.

ČJ- zkuste diktát slov, který vám někdo nadiktuje, procvičte diktát také zde: www.skolakov.cz ,v sekci diktáty a vyberte si jakýkoli text k opisu, také zde pravidelně doplňujte y/i ve tvrdých slabikách a vyjmenovaných slovech .Dvacet jevů si zapište.

M- vystříhejte z papíru čtverce(alespoň pět, )která narýsujete pomocí kolmic, které k¨jsme se učili,nezapomeňte, že čtverec má všechny   strany stejně dlouhé a jeho obvod se počítá a.a,tedy pokud je strana a=5 cm, vzorec pro obvod  takového čtverce je 5.5=25 cm, obvod tohoto čtverce je 25 cm.Připomeňte si učivo o obvodu čtverce.

ZV- pozorujte vztahy mezi lidmi,kladné a záporné vlastnosti v době nouzového stavu a nějaké zapište.chovají se lidé k sobě dobře?? Bojí se jeden druhého a proč??dodržují pravidla a rozestupy???

RV-pohovoře s rodiči o tom. jakou péči vám věnovali ,když jste byli miminka, jak o vás rodiče pečovali, projděte stará alba s fotografiemi.

Moc na vás myslím a těším se na shledání kdybyste cokoli potřebovali, dejte vědět. V týdnu vám zase zavolám, jak se vám daří.Petra Šamunová, vaše paní učitelka.

 EKOLOGIE - VYSVĚTLENÍ POJMŮ

 

https://edu.ceskatelevize.cz/ekologie-5e441ee8d76ace2c451de029

https://forms.office.com/Pages/DesignPage.aspx?auth_pvr=OrgId&auth_upn=drazja@specmo.cz&origin=shell#FormId=xYx72MbQhEqSsnFi3yJY5vruYVMWK2JIol1raLCwe8lURVpaVk4xUjgwWjFEMFJBMUVNRjJLN0kyNS4u

Německý jazyk – a stále dokola si opakujeme slovní zásobu, pokusíme se použít sloveso malovat a namalujeme si zvířátka, pojmenujeme je a napíšeme si k nim barvu jejich kožíšků, Provedeme nákup zeleniny a ovoce a také si k nim přiřadíme barvu.

Tělocvik – trochu posilujeme, cviky na pevná bříška známe, přidáme kliky a dřepy, cvičíme chůzi s knihou na hlavě bez přidržování. Využíváme počasí a chodíme do parku.

Dramatická výchova – cvičíme výrazný přednes a zkusíme si zahrát doma hádku s veselým koncem. Najdeme si další film od režiséra Zemana „Na kometě“ a zařadíme ho filmového žánru.

Informatika – procvičujme tvorbu dokumentu Word, mimo psaní přidáváme fotografie, nebo obrázky.

Občanská výchova – pracovní smlouvy, co mají obsahovat?

 

Motto na příští týden je:“ Zase svítí sluníčko, učit je třeba alespoň se maličko!“