Archiv: !

11.5. - 15.5.2020

3.B

český jazyk – v učebnici na straně 90–92, budete procvičovat výslovnost a čtení slabiky me – mě. Básničky na straně 91 přepište, pozor na háčky, čárky a velká písmena.

matematika – procvičujte rozklady číslic, doplňování plus a mínus tak, aby výsledek byl správný. Doplňujte číslice do číselné řady, která čísla jsou před a za. Sčítání a odčítání s přechodem přes desítku v oboru 0-20, v učebnici na straně 46-47.  Na straně 51 máte násobilku dvou, učte se násobky zpaměti. Zkoušet můžete i příklady z této stránky:

 https://www.onlinecviceni.cz/exc/list_topic_mat1.php  

nebo slovní úlohy zde: 

http://rysava.websnadno.cz/matematika_1.roc/scitanido20_1.htm

člověk a jeho svět – práce lidí, povolání – pracovní list 40-41.  

https://edu.ceskatelevize.cz/hledani?query=povol%C3%A1n%C3%AD&q=povol%C3%A1n%C3%AD&stranka=2  Zde najdete další povolání. Zkuste popřemýšlet, která povolání jsou nejdůležitější, nejlepší.

němčina – opakujte probraná slovíčka.

Druháci:

prvouka – v prac. sešitě na straně 41 vybarvěte obrázek a vypravujte si s rodiči.

český jazyk – čítanka str. 111 procvičujte správné čtení, opakujte písmenko ch. Na str. 114 si přečtěte básničku a naučte se jí zpaměti.

matematika – měly byste mít hotové příklady do str. 35 v prac. sešitě. Doplňte, jestli vám ještě něco chybí a procvičujte příklady do 10, třeba zde: http://rysava.websnadno.cz/matematika_1.roc/plusaminus1_do10.htm

Zdravím vás, vaše tř. učitelka Eva Drobná